Poslední dopis

09.06.2025

freeware

Poslední dopis je příběhově laděná adventura s psychologickými prvky, která se snaží kombinovat tísnivou atmosféru, reálné lokace a také puzzly. Jejím autorem je mladý výtvarník a začínající tvůrce adventur Matěj Vršan, který se rozhodl využít zpracování prostřednictvím digitálních fotografií, čímž navazuje na devadesátková díla Ramonovo kouzlo a Přítmí.

Hráče tentokrát zavede do reálných prostor Loun a nejbližšího okolí. Vše se točí kolem postavy Daniela Krále a jeho milované ženy. Po návratu z nemocnice přichází domů a nalézá dopis, který měl raději zůstat zavřený. On jej však otevře a tím se spustí celý kolotoč různých událostí, které jej zavedou do různých míst. I těch, která už nechtěl nikdy navštívit.

Poslední diskuzní příspěvek

@Red (26.10.2025 22:02): Už to mám taky dohrané a rozpracované přidání sem. Chtěl jsem to ale zveřejnit až poté, co se opraví gramatické chyby v textech, na čemž se momentálně pracuje...

Povedená hororová jednohubka. Výborná atmosféra, stačí trochu hudby, zvuků a černobílé fotky Loun. Příběh je správně děsivý, šikovně se rozplétá a provází vás jednotlivými lokacemi. Na to, že je to vytvořené v renpy, tak to má má hodně interaktivní prvků, dočkáme se jak pixelhuntingu, tak parserovém zadávání hesel, občas se hra posune opakováním činnosti. Trochu bych přeci jen ubral na obtížnosti.