Miner Wars 2081 je vesmírný simulátor inspirující se u legendárního Descenta. Příběh se odehrává v budoucnosti, 10 let po selhání projektu Genesis. Tento projekt měl umožnit čerpání energie ze slunce, ale vyústil v katastrofu, která měla za následek zničení všech planet naší sluneční soustavy. Přežili jen ti, kteří se v té době vyskytovali na menších těžebních stanicích, které tato katastrofa nezničila. Během 10 let bylo vybudováno mnoho vesmírných stanic a měst, kde přežívá vše, co z lidstva zbylo. Mezi přeživšími se také nachází mladý pilot Apollo Rainier, do jehož role se vžijeme, a jeho bratr Marcus, který nás bude většinou doprovázet, převážně akčních, v misích.
Hra nabízí 6DOF (six degrees of freedom), plně zničitelné prostředí, cestování po celé sluneční soustavě, možnost nakupovat nové zbraně, lodě (těch je ve hře 22) i vybavení. Jak již název napovídá, lze také těžit cenné minerály a ty následně prodávat. Multiplayer nabízí možnost hrát kampaň až s 16 dalšími hráči, nebo klasický death-match. Výhodou je také editor, který umožňuje jednoduché tvoření vlastních map pro multiplayer. Hra běží na vlastním Vrage enginu a k hraní vyžadovala připojení k internetu, kvůli negativním ohlasům však byla nutnost internetového připojení zrušená.
Až do zítřejších 15:00 v Indiegala bundlu mezi hrami za jedno-dolarové minimum.
Pro: Hratelnost, příběh, herní svět, grafika, soundtrack
Proti: Nevyužitý potenciál, absence slibovaného a tutorialu