Příběhové pozadí již sedmé regulérní části strategické série vás přenese do období 200 let po událostech Might & Magic Heroes VI: Shades of Darkness, kdy již byla zavražděna královna Maeve Falcon. Společně s vévodou Ivanem Griffinem budete sledovat jeho snahu o získání koruny a znovusjednocení říše Falcon.
Základním stavebním kamenem hry jsou tahové bitvy probíhající na šachovnici, při nichž je nutné využít vhodně zvolenou strategii a taktiku. Zde se utkává 6 frakcí: Sylvan tvořený Elfy, Academy se zástupy kouzelníků, Haven s rytíři a kněžími Svaté říše, Necropolis, kterou tvoří temní nekromanceři, Stronghold s Orky a barbarskými kmeny a konečně Dungeon tvořený paktem Temných Elfů a beztvářných Faceless. V průběhu každého tahu hráči budují, upravují a rozšiřují svůj hrad, který umožňuje další expanzi na mapě a celou řadu dalších funkcí včetně rozšiřování řad armády. Hrdinové na mapě sbírají artefakty a zdroje, které v dalším průběhu mohou poskytnout různé výhody a vylepšení.
Proti předešlým částem série, která aktuálním dílem připomíná 20 let trvání značky Might & Magic Heroes, představuje hra řadu novinek včetně větší interaktivity s prostředím nebo plejádu nových monster. Každá z frakcí má ve hře vlastní rozsáhlou kampaň v líbivém vizuálu a rozsáhlém světě k prozkoumání. Hrát lze i proti živým protihráčům v online multiplayeru případně v hot seat režimu na jediném počítači.
Taky Vám zmizly Heroes 7 z Ubisoft klienta s tím, že jsou neaktivní a už k nim není přístup nebo je to jenom u mě??
Pro: hudba, když to funguje tak je z toho průměrná tahovka co na chvilku zabaví
Proti: bugy, glitche, pády, načítání čehokoliv, AI, level design map, mapa je přeplácaná a nepřegledná, neituitivnost hry kdy hra vám nic neporadí, absence tutoriálu, slabší grafika, převzaté věci z minulého dílu (doslova zkopírované), slabý příběh, dabing