Samostatně spustitelný datadisk ke hře Jagged Alliance 2 ze série tahových strategií Jagged Alliance.
Příběhově je datadisk zasazen těsně po skončení občanské války v Arulcu (JA2), kdy se vůdcem země stal Enrico Chivaldori. Štěstí mu ale nepřálo a společnost Ricci Mining and Exploration, která po porážce tamní diktátorské vlády ztratila kontrolu nad mnoha doly, se rozhodla vzít zemi útokem. Postavila si v sousední zemi Tracona raketovou základnu a vyhrožuje, že celé Arulco zničí, pokud se její vláda nevzdá a nepředá celou zemi společnosti Ricci. Enrico neváhá a opět najímá vás, osvědčeného žoldnéře s cílem eliminovat hrozbu.
Tím začíná hra, dostanete menší obnos (nebo použijete uloženou pozici z JA2), najmete žoldáky a vypravíte se do Tracony. Samotná hra je téměř totožná s originálem, jen přibylo několik vylepšení, nová prostředí, nové zbraně, noví nepřátelé s lepší AI...
Samotné fungování hry bylo ale značně přepracováno, už žádné doly zajišťující přísun peněz, žádná milice na ochranu dobytých měst. Vše je orientováno hlavně na akci. Odpadá tedy strategická část hry a zůstává jen ta taktická. JA2:UB tedy jde pouze o brutální dobytí nepřátelské země.
Neopomenutelnou novinkou je také editor map.
A navíc je tam ten editor... Minimálně já si s ním užil fakt hafo času.
Pro: Vše hlavní co bylo skvělé v JA2 zůstalo zachováno, import své postavy z původních JA2 sejvů, editor s hromady komunitou vytvořených modů.
Proti: Malý počet sektoru, závěr hry v nekonečně táhnoucích se interiérech, pro někoho obtížnost.