Hexxagon je vytvořený jako desková hra pro dva hráče, kteří se střídají vždy po jednom tahu. Na ploše sestavené ze šestiúhelníků se může hráč pohybovat se svými "kameny". Pokud přesune kámen do vedlejšího hexu, kámen se na místo zkopíruje. Pokud chce přeskočit o jeden hex, kámen se pouze přemístí. A pokud jsou vedle cílového hexu kameny soupeře, nově umístěný kámen je "asimiluje". Hra končí ve chvíli, kdy je celá hrací plocha zaplněna nebo jeden z hráčů už nemá možnost táhnout dál. Vyhrává ten s větším počtem kamenů.
Je možné hrát proti počítači s různými stupni obtížnosti nebo proti jinému hráči a střídat se s ním u počítače. Pomocí jednoduchého editoru přímo ve hře si lze snadno nastavit rozložení hrací plochy. Hexxagon se dočkal i pokračování.
Vic: Tak to je jasný, ale dřiv toho tolik nebylo, nebo jsme spíš neměli k moc jinejm hrám přístup, tak jsme ve dvou hráli hlavně tohle.
Jinak tady na DH jsem objevil pěknou freeware hru pro jednoho i dva hráče Mravenci. Doporučuju vyzkoušet.
Pro: jednoduchost, příjemný vzhled, rychlovka
Proti: stále stejná hra počítačového protivníka