@Všivák (28.01.2020 08:28): Mně to přišlo proti původní hře daleko slabší díky vyšší zmatenosti stran designu (pro autory nebyl problém chtít po hráči třeba skoky z trampolíny za roh), vyloženě trollícím nápadům typu tmy v levelech nebo nutnost sebrání brnění v tajné chodbě kvůli nesmrtelnému robotovi před výtahem nebo přestřelené obtížnosti (myšleno i na nejlehčí).
- Žánr
- Forma
- freeware (dříve placená hra)
- Rozsah
- rozšíření
- Multiplayer
- ano
Jedná se o datadisk ke hře Rise of the Triad: Dark War. Vyznačoval se, jak již název napovídá, velmi vysokou obtížností. Datadisk obsahuje 32 úrovní ve čtyřech epizodách. Na konci každé epizody čeká boss. Rozšíření vytvořili dva autoři z původního autorského teamu (Developers of Incredible Power), Tom Hall a Joe Siegler. Hru vydala firma FormGen Inc., která vydávala komerčně hry od firmy Apogee. V roce 2010 byl datadisk uvolněn jako freeware.
Poslední diskuzní příspěvek
Datadisky obvykle přinášejí nový obsah s vyšší obtížností pro zkušené hráče originálů. Takhle obecně to Extreme ROTT splňuje do puntíku. Čtyřicet nových levelů je slušná porce, ale bohužel nečekejte žádné novinky v podobě zbraní nebo nepřátel. Jak samotný název, tak pověst, naznačují extrémní obtížnost a to jak z hlediska nepřátel, tak level designu. Obojí je pravda, ale růžky vystrkuje postupně. Během prvních levelů jsem si říkal, zda nebyla volba nejnižší obtížnosti zbytečná. Nepřátel nebylo přehnané množství a i jednotlivé levely byly povedené. Pasti jsou samozřejmě náročnější, průchod nebezpečnou oblastí vyžaduje přesnější časování a klíč se klidně schovává v tajné oblasti. Nic z toho ale není problém a při opatrnějším a pečlivém hraní šlo stále o slušnou zábavu.
Pak se ale vše zhorší. Začnou se objevovat vyloženě sadistické oblasti s desítkami pastí a zákeřně umístěných nepřátel. Některé levely jsou vyloženě jen sekvencí save load vždy po minimálním postupu. Zábavný level se objevuje už jen vzácně a hledání tajných jsem se už vyloženě vyhýbal. Požadavky na skákání za roh nebo naslepo jsou ještě v pohodě, ale místnost, kterou lze projí jen během první vteřiny po otevření a pak už nikdy je trochu přehnaná. Upřímně nevím pro koho je ta cca druhá polovina hry určena, ale rozhodně ji nedoporučuji. Pokud chcete další obsah do Rise of the Triad, tak hrajte dokud to bude zábava a pak přejděte na fanouškovské epizody, Ludicrous Edition jich má na Steam Workshopu dost.