Kyle Crane, hlavní hrdina původní hry Dying Light a rozšíření The Following, byl po dlouhá léta zajat Baronem, který nad ním prováděl brutální experimenty. Tyto zásahy do Craneovy osoby vedly k tomu, že je nyní částečně člověk a částečně “beast” – tedy něco mezi člověkem a volatilem. Po letech útrap se Crane nakonec osvobodí, ale následky experimentů jsou silné. Musí bojovat nejen proti svým nepřátelům, ale i sám se sebou, se svou vnitřní “zvířecí” částí, která se často zdá být mocnější než ta lidská.
Jeho hlavním cílem je pomsta, především vůči Baronovi a všem, kteří ho v minulosti týrali či zraňovali. Hra se odehrává v oblasti zvané Castor Woods. Je tu turistické městečko, průmyslové oblasti, národní park, bažiny, zemědělská políčka a podobně. Prostředí je krásné, ale zároveň nebezpečné – zombie (a další nakažené hrozby) jsou všude. Plně funguje střídání dne a noci – přes den může hráč prozkoumávat, sbírat suroviny, připravovat se, ale v noci přichází čas hrůzy, kdy se nebezpečí mnohonásobně zvyšuje.
Mechaniky spojují prvky přežití, bojového systému s výrazným důrazem na brutální útoky (“primal brutality”) a parkuru, jak tomu bylo v předchozích dílech série. Kyle Crane nyní může přepínat mezi dvěma herními styly – “survivor” a “beast” – podle toho, jak silně se projevuje jeho monster stránka. K tomu se pojí otevřený svět, možnost jízdy vozidly, kooperativní hra pro až čtyři hráče, řada vedlejších aktivit a objevování tajemství v rozsáhlém světě mimo hlavní dějovou linii.
@ph4nt0mgh0sT (25.09.2025 10:34): Jo, tak to mě nenapadlo vypnout. Vyzkoušim, díky.