@CrocoRay (22.04.2018 13:30): To hraje roli, jen když ztrácíš duše často a ve velký míře. Jinak to moc velkej rozdíl neudělá. Když pak jednou něco úspěšně projdeš a zabiješ bosse, dostaneš dost na to, abys ten level vesměs dorovnal.

Je to všechno provázaný. Vem si, že na levelu 50 máš míň HP, míň staminy, nemůžeš nosit tak těžký brnění bez fatrollu, takže máš menší resisty a poise, neuzvedneš tak těžký zbraně (i když to nehraje moc velkou roli, pokud nepoužíváš štít), máš menší bonusovej damage ze stat scalingu... Záleží teda na tom, jak si atributy naklikáš, ale většina platit bude.
@Redfield (22.04.2018 13:24): Jo, to si uvědomuji :-) Ale je to těžký odhad, bo pak je třeba taky brát v úvahu schopnosti hráče. Jak tě zabíjí a negrinduješ a hodně ztrácíš, tak můžeš mít i nižší level, ale pokud si většinu uchováš a uplatníš v levely, tak ten level 50 by to být mohl.

Ale větší vliv podle mě mají itemy, že jsem vylepšil brnění těmi úlomky, co jsem našel v Anor Londo a pak meče jsem dal na maximum. Teda kromě toho zeleného, co má největší damage, ale ten se blbě vylepšuje, bo chce hodně vzácný materiál. Teda alespoň já ho nemůžu moc často najít a našel jsem jen jeden kousek. A ten meče stejně používám čistě na bosse, takže je to jen takový náhradní zabiják na ty nejodolnější. Iron Golema jsem dával právě s ním, bo tam je kotoul a následný sek to nejúčinnější. Pižlání Bastardem se mi jevilo jako méně účinné, i když jsem měl furt staminu pro útoky.
@CrocoRay (22.04.2018 13:19): Teď budu trochu hádat, ale myslím, že když negrinduješ, do Anor Londa ti to vyjde tak na lvl 40-50, možná míň, pokud jdeš do Blighttownu zadem. Vem si, že máš dvojnásobek.
@Redfield (22.04.2018 13:17): Ale bossové občas napoprvé vyhrají. Iron golem mě dvakrát hodil dolů z hradeb a až napotřetí jsem ho dal. Ale ti rytíři jsou slabí a vyhnout se jejich šípům nebylo těžké, bo stačily kotouly a v pravý okmažik skok. Šlo hlavně o staminu a pak tu výbavu a odolnost a šli hned k zemi při kontaktním boji.
Jak byli ti dva střelci na těch římsách, to byla ta těžká pasáž? Já se jen ujišťuji, bo to bylo tak dětsky jednoduché, že s tím snad nikdo nemohl mít problém, ne? :-D Jsem to prošel napoprvé a stačilo jen proběhnout, občas udělat kotoul a pak je dosekat na zábradlí a oni jsou strašně slabí ti rytíři, že to už nebyl problém. Teda alespoň na levelu 95 mi problémy nedělají.
Jinak level 92, ale musel jsem mrknout na youtube. Mě by nenapadlo, že v Anor Londo se dá vydat takovou šílenou cestou. Já furt přemýšlel, kde je teleport nebo zkoumal neviditelné cesty a padal z mostu a nakonec taková blbost.
@7c (21.04.2018 22:54): ja mam zprofanovanej exile greatsword. Je to takova jistota. Mam ale cukani na Murakamo, pri sharp upgradu skaluje na S dexteritu a je pak o fous lepsi nez exile ale ma vetsi dosah. Jediny co mi vadi ze mu oproti ds2 snizily rychlost.
@mazar1234 (21.04.2018 21:05): V DS3 je myslím dobrá většina zbraní (kromě Longsword variací, které mi přijdou příliš nudné). Resp. nenapadá mě nejlepší zbraň (pro pve) - nejspíš něco rychlého, ideálně v obou rukách + buff (Twinswords/axes?). Ale proč to používat, když je tu něco většího? .-)
@7c (21.04.2018 20:30): Presne, DS1 mi vždy istí Zweihander.

Ale v DS3 bola najlepšia tá sekera, ač som to hlúpo pochopil až v NG+, keď som ju vyskúšal.
Ale pár Bossfightov som dával so " Strike DMG" zbraňami, potažmo účelovo s tým Frost+Strike DMG kladivom od Borejála bossa soul weapon.

Páč pár bosov tam má weakness na Strike DMG a zároveň Frost DMG - boreálové kladivo kombinuje Strike+Frost, minimálne Gundyr Champion a ten Slave záverečný boss DLC majú túto kombináciu a tak som ich aj tak zabíjal (úspešne).
@mazar1234 (21.04.2018 19:02): Kašli na tyhle párátka, jak to nezačíná na "Ultra" není to zbraň!

Jinak v DS je IMO nejlepší (a nejhezčí) právě Greatshield of Artorias, Havel je zbytečně těžký (a ještě má nižší stabilitu). Na druhou stranu jediná místa, kde jsou štíty opravdu užitečné, jsou asi jen finální bossové.

Dancer byl pro mě asi nejotravnější boss. Hlavní problém trojky je podle mě v tom, že tam není žádná hezká a funkční helma (vždycky je třeba nějaký kompromis). Alespoň že Morne's Helm vypadá zezadu hezky...
Takže se blížím k nejhoršímu úseku, který jste tu zmiňovali, než jsem hru začínal? :-D Tohle se pamatuji, že se tu řešili nějací úchylové se šípy, že to byl problematický úsek, tak jsem zvědavý. Já nemám problémy jako takhle taktizovat a běhat jako úchyl a často nemám problémy tam, kde ostatní mají a naopak boss mi dává na budku a přitom ostatní to dávají levou zadní.

Jsem zvědav. Ale tak ještě si nakupím pár levelů. Jinak zpátky se dá dostat jedndoduše hned? Jako k tomu hradu? Bo já si chtěl něco u kováře vzít, ale nezkoušel jsem to zatím. Ten zelený Greatsword má u mě největší damage a chtěl jsem ho vylepšit na max., ať rubu bosse jako starý šílenec.

Nechápu ale jednu věc. On nemám samotný největší damage, ale u mě má největší damage. Přitom, jak dávám body do síly, kde mám nejvíce, tak jsem si všiml, že mu to nedává nic navíc. Naopak dexterity mu přidává, která přidávala i ostatním zbraním. Tak jaktože sakra mám s tímhle mečem větší damage než s ostatními, když základní číslo je menší než u ostatních.
@Charllize (21.04.2018 18:54): Inac Dancer je celkom vtipny fight, v normalnom NG som ju/ho solo nikdy nedal a v NG+ to bol jeden z prvych bossov hry co som zabil a este aj solo.

Tak ta Lightning (+5) sekera je asi bezkonkurence najlepsia zbran celej DS3 hry, a ja blbec som tam kombinoval Claymore, Longswordy a podobne. Az v Ng+ som pochopil, preco vacsina videi na youtube pouziva tu zbran.

Testovacio som ju vyskusal a uz som sa jej nezbavil.
@Kunick (21.04.2018 18:48): jelikoz hraju za zenskou tak se mi asi nejvic libi Dancer Set (mimochodem dle mojeho nazoru nejkrasnejsi boss v historii DS, vzdycky na ni cumim jak se kolem me vlni ze kolikrat chcipnu)
Samozrejme v havlovi to bude trochu jedno ze mam zenskou:)
@SilentWolf (21.04.2018 18:40): ja ve trojce havla nikdy nemel, ted to chci zkusit, jestli aspon ten bude mit nejakej vetsi vyznam ohledne defenze a podobne. Ja DS3 poprve dohral tak nejak ledabyle, byl sem z ni lehce zklamanej. Ted mam Fire and Fades edici, a uz uplynul nejakej cas a ja se odfoukl takze me to bavi vic nez poprve:)

ovsem ta cesta k havel armoru ve trojce je dosti strastiplna:)
@Charllize (21.04.2018 18:35): A ve dvojce je boží Royal Aegis. Prostě fatrolling FTW!!

Trojka už to zmastila tím, že se nějak vyprdli na poise mechaniku. Takže tam byl odklon víc k Bloodborne. A sety byly celkově o ničem - jen čisté fashion.
@mazar1234 (21.04.2018 18:22): Tak havel armor je vzdy muj cil, na medium roll kterej mi staci pro to jak hraju. Na havel stit kaslu, staci vahovej opruz s tim armorem, taky casto nemivam havel helmu, nelibi se mi. Taky trochu toho fashion souls je treba:)
@Charllize (21.04.2018 17:12): Ako nez som si vytunil END na 62 ci kolko tak som ho pouzival iba pri ojedinelych prilezitostiach (typicky konkretne bossfighty), ale teraz som si uvedomil, ze ho mam nonstop :-D

Samozrejme s Havels ringom, akonahle nemam Havels ring tak pouzivam ten stit co vyrobis zo Sifovej duse myslim teda aspon, asi je to ten, ma vysoku stabilitu a je pomerne dost lahky minimalne teda oproti Havlovi.

@Milfhunter (21.04.2018 17:49): Jj, ako som pozeral ten hrej.cz gameplay a v jednom momente tam vyskocil Storm Ruler, tak som si hned povedal, ze dyt to je Bossfight item z trojky.

@Charllize (21.04.2018 17:12): Vyhoda Havels stitu, je prave v takom tom vsetko pokryje state, taka adaptacia "Fire-and-Forget", proste je univerzalne odolny na vsetko, ale je to vykupene tou hmotnostou, ale to je vlastne cely Havels armor ako taky.
@mazar1234 (21.04.2018 17:05): jj, Vendrick je tuhej, ale taky by to asi nejak slo.
Me u Yhorma vadi ze tim Storm Rulerem to je takova traparna. Uz se mi stalo ze nez ke mne dosel mel 75% HP pryc.
nevim proc tenhle a souboj s drakem na dragon peaku vyresily takhle. Sice to je pohodlne...ale moc mi to do Ds nesedi.

Jinak odhadem normalni zbrani by to zabralo tak 10-15 minut. Bohuzel jsme nezkousel co by se delo s tou moji taktikou kdyz si nahodi ten ohnivej buff nebo co to je..mozna by to na tom selhalo. Kazdopadne s testem stitu jsem byl spokojen a uz jinej nechci:)

jasne havel shield je silnej, ale priserne tezkej. Ma myslim vahu 28, coz je uplne sileny. Black knight shield je medium a ma vahu 7.5. Havel ma stabilitu na +5 rovnych 80 a black knight na +5 ma 68, ten pomer vykon/vaha je neporovnatelnej...podle me to je nej stit ve hre, navic ma i celkem vysoky resisty.
@Charllize (21.04.2018 16:29): Ale to musi byt fakt strasne zdlhavy opruz, to by sa mi nechcelo absolvovat. Inac nieco podobne je aj v DS2, kde ten King Boss na konci tej hrobky ma 16x DMG resistance a ked vyzbieras tie Giant souls tak za kazdu mu 4x resist ubudne, ale je na tebe kolko ich vyzbieras a ci ho dal na "normal DMG uroven", ja teda hej ale da zabit aj na 16x resist, to som skusal zo srandy a mam pocit ze som mu uberal snad nejakych 50HP najsilnejsimi zbranami :-D alebo mozno dokonca 25HP, vtipna pakaren.

Inac co som vcera zabijal Manusa v DLC, tak Havels Shieldom som prezil kompletne 6-hit kombo bez straty HP, sice stamina na 0 ale neubral mi nic.
@Milfhunter (21.04.2018 16:25): ja vim, ale neni to tak hrozny, da se to i probehnout kdyz clovek chce..coz u DS1 fakt nejde:) zrovna ve stredu jsem tam byl, jednou jsem chcipl pac jsme si presne nepamatoval kde jsou, pak jsem nektere probehl a nektere zabil..slo to vzasade dobre:)

Kdyz jsme u toho DS3, predevcirem jsme zkousel davat Yhorma jen obyc zbrani. Bral jsem mu tak 100 zivotu na zasah. Ani by me to moc nenapadlo, ale poprve jsem zkousel black knight shield na +5 a prisel mi jako vhodna navnada na zkousku ten obrik. A jelikoz se mu vubec nepovedlo mi rozhodit obranu a prestavky mezi jeho utokama mi stacily na obnoveni staminy, mlatil do me asi 5 minut a nic, neubral mi jediny Hp. Obcas me schodil an zem, ale tam bylo vzdycky dost prostoru se postavit a zvednout stit. Nakonec jsme ho zacal pomalu hlodat, a po dalsich 5 minutach jsme ho mel na pulce. Pak me to prestalo bavit a zabil ho klasicky. Ale slo by to...neni tak hroznej jak se tvari.)
Tak jsem v tom Anor Londo a hned ze startu se dobře grinduje, tak se na těch pět hodin zdržím. Postoupím o tři čtyři levely nahoru a půjdu dál. Golem jinak byl v pohodě a dal jsem ho asi na třetí pokus. Dvakrát mě ten hajzl hodil pryč z hradeb.
@Shoggot (21.04.2018 14:42): Jo, pokud najdu ten předmět.

@SilentWolf (21.04.2018 14:53): Tak cestu k bossovi od bonfiru mám za minutu až dvě asi. Ale nevím, či to je zkratka nebo normální cesta. Mně to přijde, že tam jdu víceméně přímo a nevracím se. Spíše ten bonfire byl hodně skrytý. Teď už ale spěchám, bo toho hajzla chci hned sejmout :-D

Ale sere mě, bo já ho sekám a on mě vezme a hodí do řiti.
A co to je vlastně za zmetka? Ho asi v tom Anor Londo budu muset zabít, ne? Jinak ten bonfire hezky skryli. Jsem se musel mrknout na youtube, bo já došel k bossovi a zase od začátku jedu od toho kováře. To nasere.
@SilentWolf (21.04.2018 08:03): Na kosočtverec s čárkou je to pasáž :-D Ale jakože svým způsobem se to asi do hry hodí, jen tam mohl být bonfire, bo já tam ke konci vždy něco poseru a nevím, jak daleko musím jít vlastně. Tam je takový most a mě sundal z boku ten kobrovitý hajzl u těch sekáčků. Já nemám zrovna luk a nechce se mi kupovat, i když do řiti jsme měl 10k duší a mohl jsem ho koupit, jenže tam vždy chcípnu a pak je nemám a vracet se taky nebudu. Proběhnout ten úsek je těžké bez sundání toho zmetka šípy. Ale jako těžké to ani nebude, když člověk fakt chce anebo si pořídí dobré vybavení, ale já to chci zbrkle projít hned a nikam už pro nic nedocházet a nekupovat :-D

@mazar1234 (21.04.2018 11:15): Kura, který to bylo? Jak jsem mu přesně pomohl? Teď mi to nějak nedochází.

No nic, dal jsem něco na zahradě a pomakal na celý den, tak teď už snad můžu hrát :-)
@CrocoRay (21.04.2018 00:04): Nemáš pomáhať zmrdovi v zlatom brnení... ale je to teda opruzná situácia, tiež som to pri prvom hraní tak mal.

Ovšem v Anor Londo ako tu zaznelo môžeš situáciu napraviť, ovšem čaká ťa.... ále nič.

@SilentWolf (21.04.2018 08:03): Tie kyvadlá mi neprišli až také strašné, mne sa zásadne osvedčilo prebiehať to po fázach a nikdy nie na jeden záťah.
Kde najdu ty ostatní fire keepery? Můžu se mrknout i na netu, ale nějaký poblíž takhle, kdybyste přibližně řekli?
Tak level už mám 82. Šel jsem zpátky tam, kde se otevíraly ty brány po zazvonění na druhý zvon a jsou tam takoví hadi. Kde přesně jinak upgraduju všude ty estusy? Já to raz u toho Firelinku upgradoval, ale ten fire keeper mi chcípnul a už ani bonlight nemůžu používat. To jako teď do katakomb budu lozit jak úchyl až někde z toho dalšího bonfiru?
@mazar1234 (19.04.2018 19:55): Já bych zase tak tragicky ty NPC phantomy stran UI neviděl. A faktem zůstává, že boss fighty s nimi jsou najednou něco úplně jiného než když to člověk hraje sólo (jedničku jsem hrál úplně sólo, ve dvojce občas někoho povolal v NG+, ať už NPC či živého hráče, ve trojce totéž). Jen je třeba počítat s tím, že s počtem účastníků boje klesá damage, které hráč způsobuje.
@SilentWolf (19.04.2018 19:49): Ano musíš byť v tom stave "humanity", aj keď si offline tak v hre sú nadizajnované určité AI situácie, kde ťa prepadne počítačom ovládaný fantóm a oplatí sa to absolvovať, lebo tam skoro vždy po jeho zabití získaš nejaké vybavenie.

Ako aj keď si offline, tak keď máš Human status tak si môžeš často vyvovalť do Bossfightu pomocníka NPC, akurát je tu ten problém celej DS série, že tí AI NPC sú totálni kokoti bez štipky inteligencie...