Titul Brothers in Arms: Erned in Blood je druhé pokračování série Brothers in Arms. Ačkoliv nepřinesl oproti minulému dílu Road to Hill 30 moc zásadních změn, jde o velmi povedenou střílečku, v níž hraje prim taktizování. Rozdávání rozkazů je přitom velmi jednoduché a každou situaci lze ještě před bojem zhodnotit ve speciálním taktickém módu, který je podobný tomu, s jakým jsme se setkali v českém Hidden & Dangerous 2.
Ve hře se ocitáte v kůži Joea Hartsocka, amerického paragána, jenž patří k Bakerově rotě, za něhož jsme si zahráli v minulém díle. Přičemž děj běží paralelně s příběhem prvního dílu.