Black Moon Chronicles je strategická hra postavená na sérii komiksov rovnakého názvu. Hlavný hrdina je pol-elf menom Wismerhill, ktorého pôvod nie je tak úplne jasný. Zem sa zmieta v nepokojoch a Wismerhill sa stane vodcom malej skupiny žoldnierov. Až dobije jedno malé územie, bude si musieť vybrať medzi štyrmi stranami konfliktu. Empire (Ríša) - jedna z tých kladných frakcií; The Order of Justice (Rád Spravodlivosti) – biela mágia, rytieri, skrátka „paladinské“ typy; The Knights of Light (Rytieri Svetla) – frakcia, ktorej pohnútky nie sú jasné a ich osudy sa príbehom vetvia mnohými spôsobmi. Dobrý, či zlý, tu nemá príliš význam. No a napokon Army of the Black Moon (Armáda Čierneho Mesiaca) – názov hovorí za všetko, posluhovači temnoty všetkého druhu.
Hrateľne sa hra nachádza niekde na pomedzí štýlov klasickej real-time stratégie á la Warcraft, kombinovanej s troškou počítačového spracovania Warhammeru a Heroes of Might and Magic. Keďže je to hra od Crya nechýba vynikajúci soundtrack a zaujímavá a bohatá dejová línia.
Hru u nás vydala společnost Bohemia Interactive pod názvem Kroniky Černého měsíce v české lokalizaci včetně českého dabingu.
@Drolin (19.03.2019 20:29): škoda pěkná hra :))
Pro: příběh a s ním vysoká kontinuita hry, hrdinové, herní svět, rozmanitost misí, taktické výzvy, vzácná žánrová originalita
Proti: místy otravně blbá inteligence jednotek