Cílem hry je zachránit planetu před nastupující klimatickou změnou. K tomu slouží 120 karet reprezentujících nejrůznější nařízení, společenské reformy, ekologická omezení ale i průmyslové inovace jako například robotické včely. K jejich získání je však potřeba mít lidské, průmyslové ale i vědecké zdroje a jejich získávání často vede k dalším nepříjemným událostem a pohromám, se kterými se hráč bude muset později vypořádat.
Po sérii her s historickými náměty přináší autoři z Charles Games hru s ekologickým námětem. Stejně jako u předchozích her se však na tvorbě podíleli také odborníci z příslušných vědeckých oborů a hra tak vychází z reálných představ o fungování biosféry a lidské společnosti.
V červnu 2023 vyšel velký update obsahující řadu nových karet (235 celkem), novou cestu k vítězství, grafický facelift a pro zkušené hráče přináší nový Hardcore mód zvyšující obtížnost.
Poslední červencový den vychází hra i na Steamu. Osobně se mi nejlíp hrálo na tabletu, ale proč neulovit nějaké ty achievy i na pc :)
Pro: Gamifikace vědeckopopulární knihy... sem s ní!
Proti: Nehledejte komplexitu velkých karetních her.