Alienation je frenetická akční hra s prvky RPG viděná z top-down 3rd pohledu, ve které se ocitnete v kůži jedné ze tří nabízených postav (Bio-Specialist, Saboteur nebo Tank). Po nečekaném a velmi brutálním vpádu nepřátelské mimozemské rasy na naši planetu, kdy je téměř celé lidstvo vyhlazeno nebo zmutuje, jste právě vy pod vedením UNX vyslán na misi k ukončení krvelačného řádění.
Krom výběru postavy s unikátními aktivními (uzdravování, dělostřelecká podpora či štít) i pasivními (úroveň běhu nebo útoku beze zbraně) vlastnostmi, nabízí hra několik lokací - jak na planetě (Aljaška, Brazílie, Ukrajina a Nebraska), tak mimo ni (Mothership, Ark ship a UFO) - přístupných postupně nebo sbíráním speciálních klíčů. Lze také za pomocí Jáder (Cores) sbírat a vylepšovat zbraně nebo brnění a díky zkušenostním bodům zdokonalovat vlastnosti postavy.
Hra neobsahuje jen singleplayerovou kampaň pro jednoho hráče, ale také lokální a online multiplayer až pro 4 hráče, systém trofejí a různé žebříčky.
@Bodkin (09.04.2018 12:22): Jo je to občas sranda, taky jsem jel jednu s nějakým frantíkem, který tomu dával latu a já jen stál jak péro :-)
Pro: RPG systém, legendární zbraně, pasivní a aktivní vlastnosti, prostředí
Proti: občas chaotické