X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse X-Men Legends II: Rise of Apocalypse
akce > bojová

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano ano ano

Rise of Apocalypse je pokračování ryze konzolového mixu akce a RPG X-Men Legends. Stejně jako v prvním díle, i zde se zhostíte role jednoho mutanta z univerza X-Menů (filmového i komiksového), doprovázeného malou skupinkou dalších mutantů a ve stylu klasické bojovky (ale mimo arénu) půjdete namlátit popředí i pozadí všem nepřátelům.

Příběh se točí kolem únosu profesora Xaviera a mutantky Polaris (pouze z komiksu) padouchem Apocalypse (taktéž znám pouze z komiksu), jehož plány nezahrnují nic menšího, než zničení světa. Za jeho záchranou se spojují hodní i zlí mutanti a my tak můžeme spatřit bok po boku bojujícího Kyklopa, Storm, Wolverina, Magneta a Mystique. Celkem si lze vybrat z patnácti mutantů jak ze strany X-Menů, tak i Bratrstva. Každý mutant pak disponuje obrovským množstvím unikátních chvatů a útoků, jež odpovídají stylu jeho boje známého z předlohy.

Hra také obsahuje kooperativní (online) multiplayer, kdy se s vašimi dalšími (až) třemi kamarády můžete protloukat hrou pro jednoho hráče nebo bojovat v několika dalších standardních multiplayerových módech.

Potěšující je také fakt, že profesora Xaviera daboval sám Patrick Stewart (který ostatně daboval ve většině X-Men her a i v několika dalších, jako je například Oblivion či Forgotten Realms: Demon Stone).

Příběh se točí kolem únosu profesora Xaviera a mutantky Polaris (pouze z komiksu) padouchem Apocalypsem (taktéž znám pouze z komiksu), jehož plány nezahrnují nic menšího, než zničení světa. Za jeho záchranou se spojují hodní i zlí mutanti a my tak můžeme spatřit bok po boku bojujícího Kyklopa, Storm, Wolverina, Magneta a Mystique. Celkem si lze vybrat z patnácti mutantů jak ze strany X-Menů, tak i Bratrstva. Každý mutant pak disponuje obrovským množstvím unikátních chvatů a útoků, jež odpovídají stylu jeho boje známého z předlohy.

Hra také obsahuje kooperativní (online) multiplayer, kdy se můžete až s třemi kamarády protloukat hrou pro jednoho hráče, nebo bojovat v několika dalších standardních multiplayerových módech.

Potěšující je také fakt, že profesora Xaviera daboval sám Patrick Stewart (který ostatně daboval ve většině X-Men her a i v několika dalších, jako je například Oblivion, či Forgotten Realms: Demon Stone).

Rise of Apocalypse je pokračování mixu akce a RPG X-Men Legends. Stejně jako v prvním díle, i zde se zhostíte role jednoho mutanta z univerza X-Menů (filmového i komiksového), doprovázeného malou skupinkou dalších mutantů a ve stylu klasické bojovky (ale mimo arénu) půjdete namlátit popředí i pozadí všem nepřátelům.