Bodkin: No dyť to je hned vedle. Němci s československým podvozkem akorát=P Jo a u Panzrjageru to byl kanón.
PzKpfw 35 a 38.
Bodkin: Tzn. Panzerjager či tak něco... Němci anyway=P
Já za rusáky nejdu. Jezdím jen na českých tancích!
Hamster: Procentuálně jsi teď většinou nahoře, protože ty tiery IX ještě kde kdo nemá.
Javor: Měj pevné nervy. Když jsem tam pak našrouboval 57mm ZiS-4 a víc kempil, než rushoval, dalo se to.
Jinak... Proč jdou všeci na rusáky? Já jel před betou Němce tak jsem si teď dopřál změnu a ono očividně na ně jede tak 80% hráčů. Chápu, že IS-7 je z tierů X nejlepší a je to ruská hra, ale tak... Já nevím.
Včera jsem také mastil s KV, ale bude to porod, než našetřím na tu 107. Zvlášť je to hodně funny, když s tím jezdíte mezi tygry a staliny. Pak si připadám, že rozvážím proviant.
Javor- Já si až tak neztěžoval. 85 štípe vše až po třídu, kde je KV. Tam vesměs nestačí průraz, jen na oslabená místa.
Počkej, až začneš s KV s 76mm jezdit mezi těma uber kolosama.
Počkej, až začneš s KV s 76mm jezdit mezi těma uber kolosama.
Bože, ta T-28 je pojízdná krabice. PzJg1 při zásahu do zad projevil větší životnost než tohle, nemluvě o pásech, které se rozpadají, když na ně dosedne motýl. Ani kanón žádná sláva a 13K do KV. To bude martýrium.
jj, přesně tak. Vůbec žádná šance bojovat třeba až proti tier 9 tankům KVčku nehrozí. To budou samé lehké šunky, takže můžeš být v klidu.
Hamster: Naštěstí KVčka jsou většinou nahoře, takže ono když se trefím, tak je to na ranu.
Jestli ti nevadí jezdit s HE s průměrnou pen. 61, tak dělej jak myslíš. Já jen říkám jak se to zdálo mně. Vzal jsem tedy 152 a ne 122, ale té netrpělivosti jsem nakonec litoval.
Hamster: Hm, a já uvažoval o 122mm za 3800XP než se k té 107 dopracuji. To bude na dlouho=/
To 107mm za 14400xp je to nejlepší co na to můžeš našroubovat (a mít to k dispozici při koupi KV-3 je docela povinností). Nejlépe sehnat co nejdříve, páč ty velké ráže jsou jen vyhozené expy při cestě za 107mm.
Mimochodem dopracoval jsem se ke KV, které dělo že to nedoporučuješ? To za 14400XP kompatibilní i s KV-3? Nebo to prase vedle co dává 700 a 2 výstřely za minutu?
Hamster: Je to kapku přehlednější. Ale nepoužívám to... Nicky se celkem hodí.
Zapomněl jsi zmínit levé myšítko. Taky příjde vhod. (ačkoliv v čem by mi mělo pomoct ctrl+tab mi moc jasné není.)
Ještě možná uvítáš Ctrl+Tab=) Alt je doufám samozřejmostí a u scoutů se hodí target enemy pravým tlačítkem myši.
Vida, o X jsem nevěděl. (ačkoliv ne že bych s tím měl problém. Stačí mít přehled)
Javor: Ne, ten tě informuje o tom, že máš nehybný podvozek = jedině ve sniper módu u stíhačů. Tzn. musíš se točit ručně. Naopak u dělostřelců je dobré podvozek vynutit aby byl blokovaný (klávesa X) kvůli rozptylu.
Aha, takže jsem se taky celou dobu shovával špatně. Znamená to, že ten vykřičník, co se mi zobrazuje v sniper modu u stíhačů, mě informuje o mé viditelnosti?
Ono s tou kamufláží to budou opravovat, je to celé zabugované. Prý v dalším patchi. Jinak já měl posádku na Ferdovi se 100% kamufláží a někteří už šahali opravě na 50%... Popravdě není to až tak ninja skill jak by se zdálo, ale když to porovnám s tím, co mám teď, tak to rozdíl docela je. Dokonce jsme to s kamošem tenkrát testovali a na nějakých 20m mě v tom křáku ne a ne objevit.
reddwarf: Ono to není o tom, že si musíš stoupnout za křoví. Klíčové je, aby z toho směru, odkud čekáš nepřátele, nevyčníval ani ždibec tvého stroje (když se z té strany podíváš na tank, tak je celý vidět jen jako bílý obrys). Do většího křoví si tedy můžeš s klidem vlézt celý, protože tě pak kryje i ze stran. Jen je třeba si dát bacha na správné umístění.
Zbytečné to není, zkušenost posádky dělá fakt hodně. Nicméně já to dělám až od tier 5, se slabšími tanky netrávím zas tolik času, aby mi to stálo za to. Pro další info doporučuju http://wiki.worldoftanks.com/Main_Page
DO křoví, aha no já to bral jako v realu, tam se křoví házelo na tank, ne že se tank schovával za křak. Dnes vyzkouším.
Když jsem u toho- berete při koupi tanku posádku se 75% exp.? Já jo, snad zas nebudu číst, že je to zbytečné a já prolévám peníze... :))
Maníky v T-28 mám už skoro na 90%
Maníky v T-28 mám už skoro na 90%
DO křoví, nebo ZA křoví? To je častá chyba začátečníků - tvůj tank musí být celej schovanej za křovím, ne v něm.
To já vím, že musíš stát, ale ani tak. Přijedu někde na mé oblíbené místo, zalezu do křaku a čumím. Najednou hvízd od někud, že skoro udělám kotrmelec, ale co je hlavní, že ani nevím odkud. Vyhozené prachy. Některé mapy už mám ale zmáknuté na jedničku. Vyčmuchal jsem smrtící posty, takže tam i bez přeháňky exeluji, některé se ale nenaučím nikdy. Životnost max. 1 min. z toho 30sec. jedu na místo mého zkonání.
RedDwarf_Cz - Kamufláž funguje jen když stojíš na místě, takže na normální tanky se zas tak moc nehodí. Ale na stíhače tanků je to tak od 4. třídy povinnost.
Jinak na bitky do 2. třídy doporučuju Panzer 35(t). Mám s ním skoro tolik zábavy, jako v betě s Panzer 38H735(f)
Say- Tak T-28 s 85 dělem je už v pohodě. Není to na frontální útok, ale z dobré vzdálenosti tím uděláš dobrou paseku. Tedy aspoň já se už cítím, že už něco dělám pro tým, což s T-46 jsem akurát kurvoval, jak jen to šlo, málem jsem tu hru pohřbil díky tomuto tanku. Nevýhoda je, že ten tank nemá žádnou šanci proti svým konkurentům, nedejbože o třídu výš.
Zato mě baví bitky těch nejnižších tříd, kde jezdím s T-26, vesměs no arty, přestřelky jako prase.
Jen bych podotkl, že koupě kamo dle mě bylo vyhozených 100k, kdybych to nekupoval, mám už to KV. Vůbec se necítím, že bych byl o 25% neviditelnější.
Aaron_Hill: Yop=) Používáš ho?
Jo, týmy, o tom mi ani nemluv. Není nad to, když úplně sama zabiju pět nepřátel, další tři vážně poškodím a zemřu heroickou smrtí a zbytek týmu to stejně prohraje :)
Nic špatného na tom chcípnout mezi prvními. Člověk leckdy chytne zbabělou partu, kdy tomu ani moc není pomoci, protože na to vysedávat s většinou týmu někde kolem vlajky trpělivost nemám.
Say: To je přímo od tebe? Kruci, chlape, dobrá věc! :))
Updatoval jsem svůj VEHICLE ICON mód, kdo by měl zájem.
Akhera: Nice, vítej v klubu=)
RedDwarf: T-46 a T-28 jsou fakt neschopné stroje.
Akhera: Nice, vítej v klubu=)
RedDwarf: T-46 a T-28 jsou fakt neschopné stroje.
Tak nic, asi to bylo jen chvilkové štěstí. T-46 je příšerný ať do něj člověk dá cokoliv. Já jen nevím, proč se furt hrnu do první linie. Vždycky je to moje smrt, která ostatní upozorní "pozor, tady je IS se 122mm kanónem", "pozor, tady je KV se 107mm kanónem", "pozor, tady je houf neviditelných TD". Mám toho dost. Asi začnu campovat.
Také budu mít KV, ještě pár drobných. T-46 největší šrot, kličkování není moc pro mě.
Akhera: Uch och, tak já to měl přesně naopak. Ještě že už mám skoro KV.
Ten Panzer IIIA je snad prokletej - devět her a jen tři vítězství. Jsem věděla, proč jsem ho v betě přeskočila.
Nicméně T-46 se teď ukázal. Zjistila jsem, že jsem na něj celou dobu šla špatně - jeho předností není dlouhej 45mm kanón, ale krátkej 76mm. Není nad to jednou ranou zabíjet tier 2 a mrzačit tier 3 :) Na tier 4 nestačí, ale proti nim nemám šanci tak jako tak
Každopádně se určitě shodnem na tom, že jsou to hovada, aby člověk platil i za to, aby mohl hrát s přátely v jedné hře. Nic, jdu ze sebe dělat potravu jiným.
Say - Jo, mají o trošku horší pancíř (což moc nehraje roli), ale mnohem lepší kanóny. Na BT-7 máš na výběr krátkej 45mm nebo dlouhej 37mm, zatímco na T-46 krátkej 76mm a dlouhej 45mm. Stejně tak srovnej A-20 s dlouhým 45mm a krátkým 76mm s T-28, do kterýho můžeš dát dokonce tu 85mm monstrozitu, kterou má v základu KV-3.
RedDwarf_Cz: Zas a znova. HE munice se hodí na tanky s otevřenou posádkou (stíhače, M5 s upgradovaným turretem tuším, dělostřelci) protože pak ničí posádku jak jedna báseň (bez posádky je tank vyřazen, i když má HP) a na lehké tanky, kde je větší šance na průraznost. A nebo naopak na těžká prasata, kde s normální municí neprorazíš. HP vždy něco ubere a imo má větší šanci na kritický zásah = poškození nějaké části tanku.
Akhera: Jo tak. Jasně, v pancíři moc rozdíl není, ale ta pohyblivost a vůbec princip. Z těch, kde později budou těžké mají prostě nižší pancíř, než ti, ze kterých budou střední tanky.
Say - Reakce na tvůj příspěvek z 11:46:10
No zatím nic montovat nebudu, ty ceny jsou obrovské na ty šroty které teď vlastním. Pokud mě to neomrzí a dostanu se do třídy heavy, možná bych i něco koupil. Ještě jedna taková otázka: používáte HE munici? Já to párkrát zkoušel a moc mě to neoslovilo, možná tak dobrá na zásah ze zadu do motoru.
RedDwarf_Cz: Sorry, já si spletl equip s upgradem. Jak říká Hamster, u equipu, kde je zámek tak ho už nikdy nesundáš, pokud tam zámek není, tak si s ním můžeš pak dělat co chceš. Binokulár a ze začátku i maskovací síť doporučuji. Na trvalo se pak hodí nabiják, ale jak u koho.
Akhera: Co? Nějak se nechytám.
Akhera: Co? Nějak se nechytám.
Say - Děláš jako by mezi 15mm a 20mm byl nějaký rozdíl. Těch 20mm tě ochrání možná tak proti kulometům. Vlastně ne, vždyť M2 light tank má kulomet s průrazností 22 :) A obzvlášť na nic je proti 122mm kanónům, se kterýma se s A-20 běžně setkáš.
U těch co přehodit nejdou to je napsané a hodí ti to snad i warning. Ostatní nacpeš do čehokoliv (pokud nejsou národně vyhrazené).
122mm je zbytečnost bez AP munice. 152mm v základě nějak objektivně špatné dělo není, ale mně tedy nevyhovovalo hrozně. Ono je sice hezké odpálit třeba Hetzera jednou ranou, ale to, že dvacet sekund nabíjíš a i při připravené střele se musíš modlit, abys někoho na střední vzdálenost s tou přesností zasáhl, z tebe víceméně dělá přísera, protože na vlastní triko s tím tankem neobstojíš. Lepší šetřit expy na 107mm
Say: Teoreticky může být navrchu v battle tier 2, ale to musíš mít kliku.
Say: Teoreticky může být navrchu v battle tier 2, ale to musíš mít kliku.
RedDwarf_Cz: Musíš sledovat tipy. Ale jakmile vynalezneš jeden typ na jakémkoliv tanku, půjde namontovat i na jiné, pokud je kompatibilní (klikni pravým na equip a podívej se dole na vypsané tanky).
Tak nechápu, proč T-46 nemůže být nikdy on top.
Tak nechápu, proč T-46 nemůže být nikdy on top.
A ty bonusy(equipment) dá se to přehazovat ze stroje na stroj, nebo to je jen pro konkrétní tank? Hamster- napiš důvod proč nejít do té 122, popř. 152.
RedDwarf_Cz: Já teď u T-46 taky rodím. A to jsem si naivně myslel že jeho automatika s 47 ránami za minutu nebude pálit za sebou, ale bude se jednotlivě dobíjet.
Hamster: Já jdu raději na přesnost, takže velkorážím se vyhýbám naštěstí.
Hamster: Já jdu raději na přesnost, takže velkorážím se vyhýbám naštěstí.
Jo a nemusíš se divit. S 76mm dělem, nedokážu zničit KV. Možná tak ze zadu, ale to by ses musel dostat do téhle pozice.
Mezi slabšíma než T-46? O_o
Mě dost sere, že když si pořídím nový tank (T-46), tak hned se ocitnu mezi medium a heavy. S upravenou T-26 mi tam jezdí T-38, někdy i pzkwIII. Kur*a já si chci taky honit ego mezi slabšíma!!