Kdysi přelomové post-apokalyptické RPG v podání Interplay Productions. Hra je právem považována za jakéhosi duchovního předchůdce Falloutu, který na Wasteland často odkazuje nebo nabízí to, co se do Wastelandu kdysi nepodařilo nacpat. Hra se odehrává v atomem spálené Nevadě 21. století po válce USA a Sovětského svazu. Hráč kontroluje skupinku tzv. Desert Rangers, s nimiž postupně objevuje bídné zbytky lidského společenství. Wasteland byl pod hlavičkou Electronic Arts vypuštěn ve stejný den jako jiný soudobý hit - The Bard's Tale III: Thief of Fate.
Práva na značku Wasteland patří InXile Entertainment, kde se angažuje mj. Brian Fargo, jeden z klíčových tvůrců Wastelandu. A v roce 2012 se mu podařilo tuto značku oživit přes Kickstarter.
Včera jsem to v gamepassu zkusil a beru zpět. Není to tak hnusné jak to vypadalo na screenech. Jen tedy ehm je to poněkud hardcore na herní mechaniky. Na tohle jsem už příliš zpohodlněnej :)
Pro: skvěle navržený svět, fantazie, humor, svižnost, ultimátní protonová sekyra
Proti: nevyvážené skilly; náhodné souboje ve městech někdy otravně zdržují; herní principy pochopitelně nejsou tak rozvinuté, jak jsme dnes zvyklí - ale na to kálí pes