Lara Croft Tomb Raider: The Angel of Darkness Lara Croft Tomb Raider: The Angel of Darkness Lara Croft Tomb Raider: The Angel of Darkness Lara Croft Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness

Tomb Raider VI: The Angel of Darkness

20.06.2003
Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness Tomb Raider: The Angel of Darkness
akce > stealth akce

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne ne ne ne

Šestý díl série Tomb Raider s podtitulem The Angel of Darkness se stal nejhůře přijatým dílem v celé sérii a jeho neúspěch ve výsledku pohřbil celé původní studio Core Design stojící za prvními šesti díly.

Lara se tentokráte ocitá v nepěkné situaci. V jednom pařížském bytě nalezne mrtvé tělo Von Croye (přítel a učitel) a zdejší policie ji okamžitě začne podezřívat z jeho vraždy. Lara se tedy dá na útěk před zákonem s cílem zjistit, co se doopravdy stalo a očistit své jméno. Pátrání ji mimo Paříže zavede i do naší milé Prahy.

Mezi novinky patří hlavně stealth prvky, lámání vazu a větvené dialogy. Bohužel ovládání zaznamenalo obrovský posun k horšímu (citlivost a přesnost se rapidně zhoršily), level-design je místy pouze ucházející a hra trpí mnoha bugy.

Šestý díl série Tomb Raider s podtitulem The Angel of Darkness se stal dosavad nejhůře kritikou přijatým dílem v celé sérii a jeho neúspěch ve výsledku přiměl vydavatelství Eidos odebrat studiu Core Design, stojícímu za prvními šesti díly, licenci na značku Tomb Raider.

Lara se tentokráte ocitá v nepěkné situaci. V jednom pařížském bytě nalezne mrtvé tělo Wernera Von Croye, svého přítele a učitele, a zdejší policie ji okamžitě začne podezřívat z jeho vraždy. Lara se tedy dá na útěk před zákonem s cílem zjistit, co se doopravdy stalo a očistit své jméno. Pátrání ji mimo Paříže zavede i do Prahy.

Mezi novinky patří hlavně stealth prvky, s tím související stealth útoky (jako lámání vazu) a větvené dialogy. Kromě Lary je v určitých misích k dispozici také druhá hratelná postava, Kurtis Trent, jehož pasáže jsou více zaměřené na akci.