This Bed We Made

01.11.2023
20.12.2023

Jsou padesátá léta dvacátého století a v luxusním hotelu Clarington pracuje mladá pokojská jménem Sofie. Svoji práci vykonává svědomitě, je cílevědomá a zvídavá. Na svou profesi možná zvídavá až moc, jelikož nachází zálibu v prohledávání věcí hotelových hostů a v odhalování jejich tajemství. Během jedné šichty, která začíná jako každá jiná, však u hosta nalezne fotografie, které jí přistihují při slídění. Sofie se tak stává terčem něčí aktivity a je odhodlaná zjistit proč.

Jedná se o kratší mysteriózní detektivní adventuru ve stylu noir, hranou z pohledu třetí osoby. V roli pokojské má hráč přístup do jednotlivých pokojů velkého hotelu, kde při pravidelných úklidových činnostech hledá vodítka vedoucí k rozpletení záhady, řeší hádanky a čelí nejedné volbě, která ovlivní průběh příběhu. Sofie během svého vyšetřování může využít pomoc dvou kompliců, knihomolského Andrewa či uličnické Beth, přičemž v průběhu s nimi může navázat intimnější vztah.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Tato hra mě zaujala originálním konceptem – hrajete za služebnou, která se sice ráda prohrabává věcmi hotelových hostů. Celkově jsem si hru užila, ale bohužel mnoho momentů nešlo přeskočit, což pro mě snížilo její znovuhratelnost. Vedlejší postavy byly zajímavé a na začátku si můžete vybrat pomocníka, který vás doprovází celou hrou. Přestože se chovají víceméně stejně, mají jiné zájmy. Hra nabízí více konců, takže záleží jen na hráči, jak si s ní pohraje. I když jsem nedosáhla toho "nejlepšího" konce, byla jsem spokojená. Doporučují uložit hru po cinkání výtahu, pak si můžete lépe hrát s různými konci.