Mezi klady rozhodně patří vizuální stránka (kritiku grafiky fakt nechápu, co byste jako chtěli? Přijde mi, že se objevuje jen u konzolistů, tak možná ty kraksny zahoďte a pořiďte si herní počítače. Možná ta "slabší grafika" není vinou hry, ale toho, že konzole jsou z principu low cost shit), relativně otevřený svět (lokace samotných misí jsou spíše koridorové) a docela slušná délka. Mně dohrání trvalo i s DLC nějakých 55 hodin, ale moc jsem neplnil vedlejší questy. Čímž se dostávám k neduhům - vedlejší questy časem začnou nudit ze dvou důvodů. Jednak jsou strašně repetetivní a jednak vás řada z nich bere zpátky do lokací, kde už jste dávno byli. Ani jedno z toho mě nebaví.
Co mi ještě trochu vadilo na Outlaws byl level design, který mi přišel chvílemi vyloženě mizerný. Spousta cest, umístnění beden a vůbec mechanismů postupu prostě nedávala žádný reálný smysl. Bylo to tak nějak náhodně napatlané dohromady, jen aby hráč skákal a plnil nějaké lehké logické puzzle.
Poslední věc, co mi vadila, je, že i víc než rok po vydání hra obsahuje bugy, kdy některé vedlejší questy nelze dokončit. Resp. je splníte, ale v žurnálu se vám jako splněné nikdy neoznačí. Docela otrava pro někoho, kdo nesnáší nevyřízené notifikace.
Vzpomínám si, že hned po nějakém traileru těsně před vydání se zvedla vlna kritiky k hlavní postavě, že je ošklivá a má hrozný vlasy. Musím říct, že ta kritika musela jít od idiotů, kteřá absolutně nepochopili, že Kay Vess má být stylizovaná mladší ženská verze Han Sola. Ta stylizace je do očí bijící a kdo to nevidí, měl by si povině zopakovat Star Wars Epizody 4 - 6. Parťák Nix je roztomilá potvůrka a když získá postupně lepší schopnosti, tak je s ním i docela zábava spolupracovat. Třeba odpalování granátů na nic netušících enemácích je docela sranda.
Palec nahoru za poměrně originální minihry pro hackování počítačů a otevírání zámků.
I přes chyby to považuji za asi nejlepší moderní single player hru ze světa Star Wars.
Pro: Hratelnost! Zábavný stealth, přestřelky, minihry, vesmírné přestřelky, Sabacc, průzkum, volnost, RPG prvky
Proti: Slabší grafika, sem tam bugy (ale nic hrozného)