Silent Storm je tahová taktická strategie z prostředí Druhé světové války. Hra se velmi podobá například Jagged Alliance 2, takže budeme opět ovládat malý tým až šesti vojáků, prozkoumávat prostředí v real-time režimu a bojovat hezky v poklidu na tahy.
Ve svém týmu můžete mít kromě vlastnoručně vytvořené postavy i další vojáky různých specializací (odstřelovač, doktor a další), které si vyberete na domovské základně. V průběhu hry vojáci získávají zkušenosti a nové speciální schopnosti, a tak se jimi rozhodně nevyplatí mrhat.
Ve hře narazíme na prakticky všechny atributy, které bychom mohli od takové klasické tahové hry čekat. Taktizování, interrupty, souhru quick save - quick load, vybavování se stále lepšími zbraněmi, včetně ukořistěných nepřátelských nebo experimentálních kusů.
Hra se také pyšní implementovanou ragdoll fyzikou. Scény tak často působí filmovým dojmem. Není to však samoúčelné, ale i praktické. Slyšíte nepřítele? Můžete střílet skrz stěny, dveře nebo klidně strop a podlahu.
Příběh je zasazený do Evropy za Druhé světové války, ovšem hra nám předkládá i mírné sci-fi prvky v podobě experimentálnch zbraní. Mimo jiné je zde možnost hrát kampaň jak za spojence, tak i za Osu.
Příběh je zasazený do Evropy za Druhé světové války, ovšem hra nám předkládá i mírné sci-fi prvky v podobě experimentálních zbraní. Mimo jiné je zde možnost hrát kampaň jak za spojence, tak i za Osu.