@Shoggot (15.04.2026 10:38): Podle mě jde o nešťastné rozhodnutí, které má s ostatními nedostatky vliv na celkové hodnocení hry. Uvidíme, co přesně autoři opraví nebo změní.
@DEU (15.04.2026 08:13): Vývojáři říkali, že od začátku hru koncipují bez nich, protože jim přišlo, že s tím jaká hra bude, tak by to se zbraněmi bylo příliš jednoduché.
Takže bych je tam nečekal. Ostatně proč ne, aspoň je to trochu jiné.
Takže bych je tam nečekal. Ostatně proč ne, aspoň je to trochu jiné.
@jones1240 (15.04.2026 08:07): Já v to doufám. Palné zbraně tam chybí a jelikož si hráč vyřizuje účty s nejedním gangem, byly by i vhodné a reálné. Je tam ještě dost věcí na zlepšení.
@DEU (14.04.2026 23:36): Proč by přidávali palné zbraně do hry, jenž byla od začátku prezentovaná jako mlátička bez nich?
@jones1240 (10.04.2026 08:26): Já naopak doufám, že přidají palné zbraně, pohrají si s těmi úkoly a vyřeší přílišnou penalizaci za jejich nesplnění. Město je naopak nádherné. Navíc autoři už začali pracovat na opravách. Zatím je to na čekačku nebo na větší slevu.
@DEU (09.04.2026 18:08): Já přesně čekal takovouto náplň a prijemnej bojovej euro jank na ctyri hodky. Koupeno a tesim se.
To je škoda, moc pěkná grafika.
Nakonec vráceno. Není to špatná hra a je výrazně lepší než MindsEye při vydání. Je tu ale několik výtek. Ve hře jsou jen zbraně na blízko a žádné palné zbraně. Dále jsou mise velmi se opakující ve stylu někam dojeď, dej tamním přes hubu, ukradni pět krabic, dojeď na místo a znič nepřátelská auta. Padající FPS jsou velký problém - zde viním Unreal Engine a špatnou optimalizaci. Uvidíme, kam se hra posune a jestli vyjdou nějaké opravné patche. Zatím hra vypadá jako Early Access a hodnotím ji 6/10 s potenciálem zvýšení skóre.
Btw vtipny taky je, ze hned v tom malym byte Samsona, coz je uplne prvni, co hrac vidi, maj vypnuty kolize pro dvere. Postava proste prochazi zkrz. Venku kousek od baraku je spawnuty NPC uvnitr betonu atd. Davam refund a strasne me to mrzi. Fakt jsem jim fandil. Po hodine hrani jsem narazil na tolik veci, co by se nemely dostat ani do bety. Je to fakt spatny.
@Paul (08.04.2026 18:16): Tohle jen tak neopravi. Myslim, ze je neceka pekna budoucnost. Sundbergovi jsem fakt fandil s tim jeho underpromise overdeliver. Mad Max byl podle me naprosto super. Hlavne vizualne, animacne a filmovym nadechem. Oproti tomu tohle je fakt spatny. Zacina mi pripadat, ze UE5 tem studiim praci spis pridelava namisto ulehceni. Chapu, ze jich je fakt malo (kor po tom propousteni). Ale odladeny animace hlavni postavy, ovladani atd. musi byt hotove uz u vertical slicu. Tohle je jak beta a do bety se takovy veci nemuzou dostat. Zda se mi, ze museli uz hru vydat, aby nekrachli. Je to ale trochu zvlastni, protoze to studio uz funguje tak 5 let. Nerad kopu do nejaky technologie, protoze je to jen nastroj, ale v posledni dobe maj ty UE5 hry fakt spatny animace a ovladani hlavni postavy. Krasne je to videt treba na Mafii Old Country. Kdyz to srovnam s tim, jak se skvele ovladal Lincoln ve trojce a velmi podobne Tommy v DE (a to nemluvim o fyzikalnosti animaci ostatnich NPC, reakci na zasah atd.). Nerozumim tomu, protoze v UE jsou vsechny nastroje pro to, aby vas nic neomezovalo. Nicmene neni to nahoda. Vlastne mi prijde, ze snad vsechny UE5 hry, co jsem hral, maj horsi ovladani a animace nez ty default projekty primo od epicu, nebo veci z marketplacu. Jestli to neni tim, ze se ted vsichni snazi o motionmatching i tam, kde by to slo klasicky se state machines. Hlava mi to nebere a bojim se, ze podobne dopadne i No Law od Neon Giant studia (ukazky me moc nepresvedcily a to je co rict, protoze minimalne vizualne cokoli od Tora Fricka bylo vzdy absolutne top) . Jestli to tak bude, tak je fakt problem v enginu, protoze to jsou opravdu super seniorni lidi a na rade pozic fakt legendy oboru.
@Paul (08.04.2026 18:16): FPS mi padají i pod 50 na Ryzen 5 5600X, 3070 a 32 GB RAM. Jediná výtka jde k optimalizaci a trochu těžkopádnému a nedodelanému ovládání. Odehrány zatím jen dva dny, ale asi hru vrátím.
Doufal jsem že to bude sice menší scope, ale aspoň technicky vypolišované, ale zase je to příklad UE5 hry co padá pod 60 při jízdě autem i na 5700X3D...
Chtěl jsem je podpořit a vzít to day one, ale takhle nezbývá než čekat na dodělání. Chtějí dělat konzolový porty, takže jim nezbyde než zamakat na optimalizaci. Jen je tedy otázka jestli se toho prodá dost aby před doděláním nezavřeli studio.
Uvidíme, jestli autoři vydají nějaké opravné záplaty.
Tak dle recenzi se to nepovedlo. Cekal jsem, ze to bude alespon peknej kapesni svet. A u takoveho bych cekal, ze mi nebude vsechno doskakovat 15m pred cumakem.