Komentáře

• PC 85
Beneath the Stolen Lands je předchůdcem rozšíření The Treasure of the Midnight Isles pro Pathfinder: Wrath of the Righteous, takže pokud jste jej hráli, budete velmi dobře vědět, co vás čeká. I v tomto případě se DLC dá hrát dvěma způsoby: buď jako součást hlavní kampaně hry, anebo samostatně jako rogue-like mód.

Já jsem zvolila první možnost, a tak jsem procházela dlouhý dungeon se svou Baronkou a její věrnou družinou. I zde se dungeon postupně otevírá s postupem v příběhu, takže je poměrně dobře dávkovaný. Nemůžete ale čekat o mnoho víc než jen velké množství velmi podobných soubojů a pár bossfightů. Zato jedněch z nejlepších bossfightů v celé hře.

Trochu mě zklamalo, že Beneath the Stolen Lands nenabízí žádnou speciální mechaniku pro průchod jako jeho zmíněné pokračování. Jediné, co vás trochu donutí přemýšlet, je hledání poschovávaných sad artefaktů, které když zkompletujete, místní boss dropne lepší loot. A to je možná to jediné, co si parta z DLC odnese, protože zbytek lootu je většinou dost podprůměrný.

V tom asi spočívá úplně největší rozdíl mezi Beneath the Stolen Lands a The Treasure of the Midnight Isles. Toto rozšíření nijak nezničí ekonomiku hry. Žádný obchodník s nejlepší výbavou ve hře, žádné hromady lootu, díky kterým si budete moct koupit cokoliv chcete. Dokonce ani získané zkušenosti nejsou přehnané a maximální úrovně jsem i s tímto rozšířením dosáhla až ke konci kampaně. Spíš by byl problém jí dosáhnout bez něj a hru bych pravděpodobně ukončila na přibližně osmnácté úrovni z dvaceti.

Pokud bych hrála Pathfinder: Kingmaker znovu, toto DLC bych už nejspíš vynechala, ale jinak do hry pěkně zapadlo.

Pro: DLC pěkně zapadá do hlavní kampaně, nabízí několik výborných bossfightů a nijak nerozbíjí ekonomiku hry.

Proti: Většinu obsahu tvoří opakující se souboje, loot je spíše podprůměrný, a přestože finální boss má opravdu výrazný wow efekt, tak při průchodu celým DLC podobně výrazný prvek chybí.