Komentáře

• PC 65
Populární jůtuberští hráči se svými NASA kompjůtry a standardy naladěnými na tu skutečnost, že hrajou pořád a víceméně vše dostupné, si nemůžou třetí Ňóh vynachválit. Do té míry, že někteří jej označují za easily to nejlepší, co Tým Ninja zpotvořil. A mně, jakožto někomu, kdo naprosto zbožňoval jedničku a dvojku si také stále užil, byť už u té držkoval nad nepohodlně četně a liberálně recyklovanými assety, nezbejvá než křupavě a nechápavě kroutit hlavou, páč já zřejmě hrál něco jiného.

Já hrál PS3 looking ahh bordel, kterej si účtuje plnou za novou mapu, příběh a skiny, přičemž 70% ostatního obsahu je zas a opět čistej reuse starých assetů, včetně mobek, bossů, hudby, animací, a to všechno v tom patrně nejhorším PC portu, jakej poslední dekádu pamatuju. Mnoho z toho, co předchozí díly dělaly dobře, tu není vůbec nebo tu je znatelně zmrveno, a vesměs všechno, co předchozí díly dělaly od základu debilně, zde dosahuje zhoubných úrovní imbecility; loot systém je od začátku neskutečně otravnej, tak proč si všechno příslušné sraní neužít doslova dvojnásob, neb se tu separátně buildí dva styly? A proč si to všechno neužít 976krát zdlouhavěji, když tu někdejší snadné přehledné meníčko vystřídala celá hub lokace, a tak místo pár scrollů a kliknutí musím přeběhnout celý jezero, abych se dostal od kovářky k transmogu, žeo!

Souboják prošel 50% obřízkou. Totiž ano, nově můžeme skákat, a jelikož se ze 70% utkáváme s těmi stejnými enemáky, kteří v předchozích dílech s žádným skákáním žádné trable neměly, a bobek přepracovanej Tým NINDŽÁ prostě neměl energii jim aspoň zrobit nové útoky a defenzivní možnosti, tak už jen tím jednoduchým skákáním té jejich už tak polorozbité AI dočista zauzlíte mozkové tuky a oni se ve finále tak zmůžou jen na tu smrt. Nicméně půlka všech zbraní ztratila svou někdejší hloubku, protože půlku zbraní dedikovali exkluzivně ninja stylu, a v ninja stylu Nioh 3 není Nioh. V ninja stylu neexistuje ki pulse, přepínání postojů, a ani mnohé staré ninja srandy, neb na ninjutsu tu jsou jen tři sloty a víc ani ťuk. Omnyo magie, která mívala svůj celej skill strom, nyní má velký hovno v podobě RNG sběru/dokupování dušiček a z těch čerpaných konkrétních kouzel. Kolem toho se dá postava dále upravovat skilly nalezenými ve světě, a jelikož tu máme tu nejbezvadnější novinku v podobě openfield světa, tak právě kolem lovu lítajících fretek a nahánění tlustých koťat je samo koncipován sběr skillpointů, protože proč bych prosatana snad chtěl postavu a její dovednosti vylepšovat aktivním využíváním oných dovedností, když ve hře, která od nepaměti dělá skvěle jen combat, můžu mrdat boje a běhat za plyšáky, žeo!

Sranda je, že i tak je to až děsivě zábavný a návykový, takže navzdory mému prskání na monitor jsem to stejně šluknul během jednoho týdne. Mohli bychom si střihnout filozofickou přestřelku a debatovat o tom, jaké hodnocení si hra zaslouží, když to nejdůležitější pořád dělá na výbornou. Ale na to vám jebu, 6.5/10 a řekl bych, že jsem furt hodně hodnej, protože ten technický stav je nefalšovaně katastrofický, a ta míra recyklace assetů naprosto absurdní.