Nejsem žádný velký Marvel fanoušek. Kromě pár čestných výjimek mě filmy nijak zvlášť neoslovily, většinu seriálů úspěšně míjím a ani v herním světě to není o mnoho lepší. V rámci Herní výzvy mi ale Spider-Man padl do oka, hlavně i kvůli tomu, že jsem viděl oba synátory hrát to na PS4 a hodně je to bavilo. Bylo tedy rozhodnuto a musím říct, že rozhodně nelituju.
Největším tahákem je pro mě skvěle nadesignovaný Manhattan v New Yorku a pohyb po něm. Ulice jsou živé, plné lidí a aut, všude se něco děje a i když se budete většinu času pohybovat nad nimi, je radost na vše shora pohledět. Pohyb je plynulý, loading (při použití fast travelu) trvá jen pár sekund a na celé mapě je tolik bodů zájmu, že je o zábavu postaráno na desítky hodin. A na rozdíl od spousty jiných open world her mě tady vyzobávání těchto bodů vůbec neotravovalo, ba naopak. Často jsem záměrně fast travel ani nevyužil, jen abych cestou mohl vysbírat co nejvíce contentu.
Příběh je klasické superhrdinské klišé, které nijak nepřekvapí ani nezklame. Mně osobně potěšilo, že jsem viděl hodně postav z Marvel universa, které znám jako kartičky v Marvel Snap a dříve jsem je nikde neviděl.
Co mě moc nebavilo byly souboje. Klasických pěšáků je vždy zbytečně mnoho a souboje s bossy jsou otravné a nudné (teď 5x za sebou uhni, pak mu ji párkrát flákni a toto zopakuj 10x). Hrál jsem na gamepadu a i když s nimi nejsem moc kamarád, docela se to dalo, jen občas jsem se v těch různých kombinacích trochu ztrácel.
Celkově je Spider-Man nadprůměrná hra s parádní hratelností, skvěle nadesignovaným světem a hlavně velkou porcí zábavy.
Karasman
Avathar
PanTakács
Releon
lennelinky1
Pro: Grafika; skvěle nadesignovaný Manhattan; hratelnost.
Proti: Horší a nudnější souboje; průměrný příběh.