Prvý, je predsa druhým. Ishar nadväzuje na hru Crystals of Arborea a jej príbeh sa odohráva po smrti princa Jarela. Jeho nasledovníci bojovali medzi sebou o nadvládu nad Kráľovstvom, teraz známym ako Kendoria. Táto vojna zanechala krajinu v anarchii a zmätku, ktorý vyhovoval pochybným indivíduám a žoldnierom, akým bol aj čarodej Korgh. Stal sa bohatým a mocným. Korgh vystaval mocný chrám-pevnosť, ktorú nazval Ishar, čo znamená „Neznámy“ v jazyku elfov. Ako neskôr vysvitlo, Korgh je synom zlého Morgotha, ktorého Jarel a jeho spoločníci zničili vo vtedajšej Arboree. Korgh sa pokúša obnoviť temnotu, ktorá v dávnych dobách pokrývala krajinu. Hlavnou úlohou hrdinov tak bude nájsť pevnosť Ishar a zničiť Korgha.
Na rozdiel od svojho predchodcu, je Legend of the Fortress klasické RPG svojej doby. V čom vyniká, a v čom vynikali všetky hry, v tom čase, od Silmarils, je grafické spracovanie a detailnosť sveta, v ktorom sa hráč pohybuje. Boje prebiehajú klasickou formou – klikaním na zbraň, kúzli sa rovnako, kliknutím na vybrané kúzlo. Z dnešného pohľadu istotne zaujímavou „featurou“ bolo platenie peniazmi za ukladanie hry. Nemáš peniaze? Neuložíš.
@90210 (10.11.2020 14:46): Tak si otevřu návod. U adventur a her s hádankama nestojícíma na logice návody používám. Stačilo mi v nějakém Space Questu když jsem se musel otáčet na koberci, nabít se statickou elektřinou a omráčit tak strážného. Pak jsem si řekl, že mám jen jedny nervy a nebudu je plýtvat na tyhle chujoviny. :-)
Pro: grafika
Proti: délka hry, systém ukládání hry, málo kobek :)