Jaké jsou vaše oblíbené postavy? Jak jsem napsal v komentáři - Narcis je jedním z nejlepších. Takhle suše smíchat směs marnivosti, patosu a nulové sebereflexe bych čekal od britskýho sitcomu 80.let! A ten dabing k němu je perfektní. Hecate je taky fajn, Cronos, Afrodita a Melinoe taky, pochopitelně.
Vlastně to bylo těžší než Fear 32.
Héfaistos je op af (akorát ten jeho mana boon je úplně na pytel).
Ale já neminmaxuju, beru to, co přijde, experimentuju.
@BINGMAN (13.11.2025 09:50): Docela často, ale ne zas tak často! Může se ale objevit jen v těch shopech, který nejsou na konci regionu. A jeho keepsake je taky op.
Ale já neminmaxuju, beru to, co přijde, experimentuju.
@Tulareanus (12.11.2025 19:21): Yep, Hefaistův blast má u mě většinou největší dmg output, ale beru si ho především proto, že je šance, že s dalším Hefaistovým boonem přijde šance mít glow curse, který po blastu zvyšuje na 5s damage o 15%. Na bosse nejlepší kombo
Jinak na ten double trigger jsem měl všehovšudy štěstí jen v jednom jediném runu.
Když už mluvíme o štěstí. Pro ty, co dohráli a viděli závěrečné titulky, jak často jste měli štěstí, že se u Charona objevil Zagreus boss fight?
Počítal jsem to a je to 22 runů, co jsem to mohl zkusit poprvé a naposled :/
Počítal jsem to a je to 22 runů, co jsem to mohl zkusit poprvé a naposled :/
@BINGMAN (11.11.2025 18:38):
@BUMTARATA (10.11.2025 21:52): GG obom, ja som včera ešte len dal vrch s 6 fear, ale minul som len jednui DD v poslednej fáze, keď som bol greedy. Inak pozerám, že aj u vás Hefaistos boduje, za mňa naj strike boon. Včera som ho mal epic lvl 6. a triggeroval sa každé dve sekundy. Chýbal mi ten jeho boon, ktorý zdvojuje trigger, ak ho človek odpáli v momente ako dobehne cooldown. :)
@BINGMAN (11.11.2025 18:38): Dobrý! Tak teď už jen ta lehčí část. :)
Tak pokořen povrch s aktivními 32 fear. A nějakým zázrakem i bez jediné ztráty Death Defiance
Měl jsem štěstí na boony, které mi daly skvělé cast-related synergie a teda panečku, všechno šlo dolů jak nic.
Teď už jen zbývá Chronos s 32 feary...
Teď už jen zbývá Chronos s 32 feary...
@BINGMAN (10.11.2025 21:23): Jj, tohle byl nakonec build (nezamýšleně) hodně orientovanej na DDs, viz první připíchnutej boon. Třikrát doplnila Athena, třikrát Echo a stejně mi pak skoro nestačily, lol. V posledním tažení (se staženejma půlkama) mě držely nad vodou Strength a Blood Spree (což si troufnu říct byla jediná chytrá věc, kterou jsem během toho runu udělal, že jsem si kvůli Vow of Denial vzal Áreův keepsake, abych trochu rozšířil pool, a doufal v něco obrannýho; jinak jsem to jel jakože hodně random).
@BUMTARATA (10.11.2025 19:03):
Wow, kudos! Sám to teď zkouším pokořit na 32 fear a je to fakt něco. Musel jsem se vrátit k Death Defiance buildu :D
Ale finální Vow of Rivals mám za sebou a překvapivě mi příjde schůdnější T. než Chronos
Včera se mi konečně podařilo dát jak Podzemí, tak Povrch s vymaxovaným VoR. Dneska se chci poprvý (a asi naposled?) pokusit o Podzemí s Fear 32. Ty druhý oblasti mi přijdou vždycky nejkritičtější.
Jinak jsem v Epilogu a tak nějak pozvolně to uzavírám, řekl bych?
Jinak jsem v Epilogu a tak nějak pozvolně to uzavírám, řekl bych?
Ďalšia dobrá hláška. Hermes, keď som bral od neho boon "odkáž, prosím, Cháronovi nrrrghhrrr". :D
Tak už jsem viděl titulky. :)
Pet peeve: Ten poslední boss fight mi nemuseli dát tak snadno, přišlo mi to trochu nezasloužený.
@Sadako (25.10.2025 12:29): Fated Prophecy Adjustments: A number of character-related Prophecies, including the one connected to the story epilogue, should unfold faster than before.
@Tulareanus (29.10.2025 23:52): Ještě že má worry free life, protože mám pocit, že mu včera zbejval asi tak jeden HP, když mě sejmul, což by mě rozzuřilo ještě víc, kdybych to věděl. Dobrej build, předchozí místnosti jsem vyčistil s naprostým přehledem (zatím asi vůbec nejrychleji), myslel jsem si, jak to nemám v kapse, ale… byl jsem moc greedy, no, oprávněně punished.
@Steve (29.10.2025 20:17): Frinos skáče vyslovene pred projektilové útoky. Ja som v podstate dal spodného finálneho bossa so všetkými familiarmi a myslím, že Hecuba bola asi najmenej relevantná.
Všetky som aktivoval tak, že prasa keepsake od circe mám na maxe a zvyknem to equipovať ako keepsake do prvého regionu. Grasp mám obv na 30 a v builde, ktorý hrám najčastejšie mám tuším nejakých 14-15 kariet (neviem z hlavy). Väčšinu kariet mám upgradnutých na epic tiež. No a prasa mi dalo za bossa prvého regiónu už dvakrát epic verziu Judgmentu, čiže som dostal postupne všetky karty za jeden run.
Najviac lol bolo, keď som šiel na vrchného posledného bossa s worry free life, zatiaľ čo on má svoj vlastný "worry free life". :D
@Tulareanus (29.10.2025 18:24): U Gale mi vadilo že má ten skok jen asi 3x za region, takže jsem to vždy omylem někde promrhal a pak smůla. Ale pak myslím furt dává dodge chance, takže to je nice. Frinos mi přišel jako ze začátku docela cute, ale co si budem, trošku moc random a useless :D Ale mám v plánu si je trochu víc prozkoušet všechny...
Jinak jak se ti podařilo aktivovat všechny? Mě to pořád o jednu nevychází - aktivuju Judgement (asi? Ta karta vpravo dole), což mi aktivuje 15, prasátko další 2. Aktivací pravého sloupce a jedné další karty jich aktivuju 7 na začátku, takže celkem dám 24 karet v posledním regionu. Takto se mi jednou podařilo jako jedinou kartu neaktivovat Death, což mě totálně pojebalo :D Ale hádám že tam je ještě nějaká jiná cesta jak ty karty aktivovat?
U Dionýsa mě velmi pobavil boon Worry Free Life, nebo tak nějak, což ti přidá životy a taky ti je skryje, takže se nemáš čím stresovat. Samozřejmě jsem se stresoval víc než kdy jindy :D
@Steve (29.10.2025 16:34): V jednotke si mal koniec hlavného príbehu a titulky po 10 úspešných runoch a potom si mal za iných podmienok ešte epilóg.
Ja som ešte na koniec neprišiel (po titulky), len viem, že je tu tiež nejaký epilóg.
Ja som na Toulu xkrát zabudol a ona si lemra len tak ležala pri vchode do oblasti. Síce dáva jedno Death Defiance a dáva nejaký damage, ale osobne mám radšej tých familiarov, ktorí sa hádžu do nepriateľských útokov a preventujú ich ako frinos alebo gale.
Inak v poslednej hornej oblasti mi najviac príde MVP boon od Dionýza, ktorý obnoví po dokončení oblasti 60% stratených životov, Super vec proti tým menším bossom tam a človek ta zbytočne neprišiel o DD a išiel na posledného bossa v podstate full.
Inak mal som jeden run, kde som mal aktívne úplne všetky arcana karty. To bolo srandy. :D
@BUMTARATA (29.10.2025 00:17): Toula je absolutní MVP všech mých pokusů být jakkoliv kompetentní v této hře. Nejednou mi zachránila bossfight, když už jsem s poslední kapkou životů jen zběsile uhýbal a ona to nějak doklepala :D
Btw co považujete za konec hry? Já už si prošel titulky, ale teda je tam samozřejmě ještě něco k objevování a u Supergiants si často zkusím dosáhnout 100 % achievementů. A taky jsem si všiml že jeden z nich odkazuje na "Epilog", což teda hádám bude až později. Už si moc nepamatuju jak to bylo u jedničky.
Celej run mi připadalo, že mám úplně na hovno build, ale za pět dvanáct to nějak zapadlo do sebe a T si (skoro) ani neškrtnul. Ale mohli byste mi někdo vysvětlit tu Toulu, lol? Jako nakopával jsem tu lemru línou docela často, ale…
Pokud jdete na posledního bosse na povrchu s aktivním Vow of Rivals, tak nejde, opakuji NEJDE hru pauznout. Protože jistý Chronos vám řekně, že to takhle nejde
Takže velmi kvalitní build v koši, protože jsem si toho nevšmil včas :´)
Takže velmi kvalitní build v koši, protože jsem si toho nevšmil včas :´)
@Sadako (27.10.2025 23:59): áno, to sa mi tiež stalo, ale hlavne pri ich vlastnom alebo na to reagovali neboonové NPC, hlavne na knuckle bones reagovali Scylla, Polyfémos, Circe, Eris. :)
@Tulareanus (27.10.2025 12:24): Tuhle mě dostalo, že mají hlášky i ke keepsakes.
@BUMTARATA (27.10.2025 12:59): Hm tak to asi celkom skoro, ja keď som sa dostal do toho štvrtého prostredia prvý raz, tak som sa dostal (ako som neskôr zistil), do poslednej fázy bossa a teda jeho identitu hneď zistil. Ale je super, že hra myslí fakt na rôzne eventuality.
@Tulareanus (27.10.2025 12:24): Myslim, že hned po tom, co mě tam poprvý smetl ten jeho vocas. Teď napotřetí jsem se dostal až k němu, ale moc dlouho jsem tam nevydržel. :D Jednou teda přiletěl Zeus.
@BUMTARATA (27.10.2025 09:23): Tak vrch je obv o dosť ťažší než spodok, ja mám pocit, že už tretí región vrchu je ťažší než posledný región spodku.
Inak ad Hermes, koľko si mal pokusov smerom hore cca, keď ti to povedal? Ja som tú hlášku nemal, lebo som sa asi relatívne skoro dostal k 4. bossovi (hoci som ho vtedy nedal). Rozhodne mi ten boss, ale príde výrazne silnejší a viac punishujúci (a menej vizuálne prehľadný, lebo projektily čiastočne splývajú) než 999 zo spodku. :D
Páči sa mi, ako sú tam ale naozaj veľmi špecifické reakcie, napr. som 3x po sebe dal Chrona a až potom šiel opäť vrch a prvý boon bol od Herma, ktorý mi povedal, že dobre taktizujem, keď som Chrona niekoľkokrát po sebe oslabil, aby som sa mohol venovať vrchu a neočakával od neho hrozbu, kým budem riešiť Typhona.
Vtipné sú aj tie hlášky npc k darom:
"a nedávaš mi to len preto, že to máš v zozname malých proroctiev na splnenie?"
"dúfam, že ten nektár nerozdávaš všetkým, aby ťa mali zas o trochu radšej... to nebude fungovať, aj keď pravdupovediac, z nejakého dôvodu ťa mám o trochu radšej, ale nikomu to nehovor" :D
Vtipné sú aj tie hlášky npc k darom:
"a nedávaš mi to len preto, že to máš v zozname malých proroctiev na splnenie?"
Tak spodek už mám myslim zmáknutej, tam si to dávám levou zadní, teď se teda ještě naučit ten vršek, akorát tam mě to sere už od druhý oblasti, haha. A kdyby mi Hermes nespoilnul proti komu stojíme, tak to ještě pořád nevim, lol.
Už jste někdo dali 32 fear? 16 bylo ok, ale tohle už nevidím moc reálně :-)
Po dvoch včerajších úspešných runoch beriem spät to, čo som tvrdil o argent skull a zaradila sa momentálne popri black coat k mojim najobľúbenejším zbraniam. Neskutočne som s ňou natrel Chronosovi na prdel a nielen jemu. Jedenkrát to bolo s tým vylepšením, že náboje sa vracali naspäť so 100% vyššou rýchlosťou a mal som na útoku nova strike lvl. 12 v heroic variante, čo vo výsledku dávalo 230% dmgu navyše. :)
Druhý raz som už nemal automatické vracanie nábojov, ale keď si človek zvykol na ten gameplay, tak aj tak ten damage mi prišiel stále lepší a efektívnejší než pri umbral flames. Navyše special funguje ako ďalší dash, ktorý navyše dáva aj damage.
@Steve (25.10.2025 19:49): Já mám několik desítek hodin navíc v early access, takže můj postup byl velmi radikální... dokud nepřišla Eris, LOL.
@BUMTARATA (25.10.2025 22:12): Ty wardeny na konci (zejména jednoho, je to fakt vocas) nenávidím i po 150+ runech, ngl.
@BINGMAN (25.10.2025 13:26): Jj, ten 0 DD build je golden. Střídám v podstatě dva buildy, podle toho, jaký run dělám - co nejvíc death defiance a potom ruka s kartou Strength aneb "netrefils, debile" - je to hodně dobré, když si pozapínáš 20+ fearu, člověk aspoň neusne na tom, že má "ještě jeden" a víc se soustředí na to, aby ten zásah nedostal. A je to vyloženě life saver, pokud si v oaths zapnu time limit, strašně to zrychluje průchod.
@Sadako (25.10.2025 12:29): Jj, když jsem se poprvý dostal do Fields, tak mi takhle „požehnala“. Nejvíc mě ale vytáčí tím, jakej dělá bordel, skutečná nemesis.
@BINGMAN (25.10.2025 13:26): Právě kvůli týhle kartě to skoro celou dobu hraju bez DD, akorát je pak blbý, když tě one shotnou, no.
Jinak jsem se poprvý dostal do poslední oblasti na povrchu a hned na mě vybalili dva místní wardeny, který mi rozhodili sandál, jak se sluší a patří, tak třeba zase někdy příště.
@Sadako (25.10.2025 12:29): Takže Eris je ještě větší svině než jsem si myslel... Naštěstí zrovna ten problém, že by se mi příliš dařilo jsem fakt neměl. :D Ze začátku mi naskočila silná muscle memory a hrál jsem to jak jedničku, což už prostě tak úplně nefunguje ( a je to dobře!)
Tak mám za sebou po necelých 50 hodinách závěrečné titulky. Ale stejně jako v prvním díle i tady nabízí hra hromadu nového obsahu ve formě dialogů a příběhu i po nich.
Jak bych hru ohodnotil? Třebaže bych asi byl raději za novou IP, hra není jen více téhož a musíte při hraní přemýšlet jinak, než u hraní jedničky. Zatímco jednička byla frenetická akce, kde se muselo dashovat co mikrosekundu, dvojka mi přijde malinko "taktictější" a na svou příležitost úderu si musíte u bossů sem tam počkat. A je to skvělé! Ale zatímco jednička pro mě byla herák, dvojku dokážu po pár runech odložit. Takže ano, opakuji, není to více téhož, naprostá novost tomu však taky trochu chybí.
Možná mi u jedničky lahodila i určitá "přímočarost". Jedna intenzivnější cesta. Tady těch možností je 2x tolik a do toho musíte řešit i sbírání surovin a crafting, takže to moji pozornost malinko rozmělnilo.
Bossové mi přijdou těžší, zejména třetí boss P. ve druhé cestě mi dává pravidelně na frak doteď i v základní variantě. Ty modré plameny mám nějak problém postřehnout :D
Ale zde zmiňovaný one-shot u Chrona pro mě byl problém jen poprvé.
Jinak jsem dost dlouho hrál s death defiance buildem. Měl jsem jich 5 a hrát bez nich mi přišlo jako hrát nahý.
Jednou jsem ale vyzkoušel arcanu card, co dáva větší damage a snižuje přijatý damage, když nemáš death defiance a boy oh boy. Je to game changer! Hrou procházim mnohem rychleji a končím run s mnohem větším počtem životů, než s death defiance. Doporučuji vyzkoušet a death defiance vypnout.
Příběh jinak dobrý, interakce mě bavily a namluvení postav je famózní. Ale ta náhlá změna chováni Chrona na konci hry... Mi přišla malinko na sílu
Ale zde zmiňovaný one-shot u Chrona pro mě byl problém jen poprvé.
@BUMTARATA (25.10.2025 08:36): Jako je to trošičku vyjebávka, na druhou stranu, pobíhá tam vyjebávka horší, když se v prvních průchodech hráči příliš daří, přiletí Eris a dá mu debuff, aby dostával víc dmg, to mě dost dožralo. Přestane s tím někdy kolem desátého runu, mám dojem.
Ale stejně mě nejvíc točí zdejší RNG, teď konkrétně tedy už jenom spawn a dialogy Icara, mám 150+ runů a úplně všechno na maximum, kromě něj. Protože Icarus buď nepřiletí vůbec a i když přiletí, tak mele hovadiny, namísto toho, aby posouval svou storyline.
@Sadako (25.10.2025 01:26): Jo, o tom nepochybuju, akorát mi to přijde, zvlášť od Supergiant, strašně přísný, jedna chyba, prásk. Nakonec jsem ho pak dal, pro jistotu jsem si přibalil pár Death Defiances, abych to případně nějak mitigoval, samozřejmě jsem je nevyužil, že jo.
@BUMTARATA (24.10.2025 21:56): myslel som predtým a aj to pauznutie hry, ako ti do toho začne kecať. :)
@BUMTARATA (24.10.2025 21:56): To je - alespoň u mě to tak bylo - o počtu opakování, kdy si člověk zautomatizuje ty útoky a dodge, dáš si to ještě párkrát a standardní Chronos tě už velmi pravděpodobně neoneshotne.
Aaaah, zase mě one shotnul, to je tak otravnýýý, taková ztráta času (pun intended). A zase tak mocnej build (dvousekundovej Volcanic Flourish), v první fázi si ani neškrt, chyběl kousíííček. Argh.
@Tulareanus (24.10.2025 17:20): Jestli myslíš Phase Shift, tak ten jsem zrovna teď měl, ale ničeho zvláštního jsem si nevšiml? Ale mám už to incantation s tím související, tak možná proto?
Level 2 Cerberus je jiná :-D
@BUMTARATA (24.10.2025 16:30): skúšal si dať pauzu alebo time shift počas boss fightu? Ak nie, tak najbližšie skús. :)
@Tulareanus (23.10.2025 12:00): Ano. :)
@BUMTARATA (23.10.2025 11:36): Ten veď vieš kto, bol na konci 4. biomu a dal ti 999? Nech viem, či myslíme to isté. :D Tam to miesto, kam sa treba postaviť, by mohlo byť o kúsok väčšie veru.
No predpokladám, že pri tebou spomenutom phantomovi si mal z môjho pohľadu fakt šťastie, lebo ja som pri prvom stretnutí s ním vyplieskal 2x death defiance. :D
Uh-Oh mi pri prvom pokuse dosť naložil (ale bol to len môj druhý run v hre), potom som ho už zvládal, ale mal som pocit, že ten fight trvá celkom dlho, lebo sme sa naháňali po miestnosti.
Další postěžováníčko.
Dvakrát jsem se dostal do druhý fáze (vy víte koho), dvakrát one shotnutej.
Nevim, koho tohle napadlo, ale pocit z toho úplně dobrej teda nemám, a to jsem měl tak parádní build! Jsem ho v první fázi sfouknul jak svíci (měl jsem i stejnojmennej boon). Jako asi tušim, co mám dělat, ale možná bych mohl dostat, nevim, o vteřinu dvě víc, abych se vůbec stihnul rozkoukat, lol.
Obecně nemám moc rád, když ti hra takhle práskne dveřma před ksichtem, ono tam pak není moc prostoru se něco naučit, že jo.
Spoilery moc nechci rozklikávat, když neupřesňujete, čeho se týkaj, ale Phantoma jsem potkal jednou, nejdřív mě trochu zaskočil „neviditelným“ útokem, ale pak jsem ho hned smáznul a už si na něj nikdy nevzpomněl. Tak možná jen štěstí začátečníka.
Nejvíc mě ale pořád sere ta malá krysa zasraná, na tom se nic nezměnilo.
Dvakrát jsem se dostal do druhý fáze (vy víte koho), dvakrát one shotnutej.
Nejvíc mě ale pořád sere ta malá krysa zasraná, na tom se nic nezměnilo.
@Tulareanus (22.10.2025 08:39): Tak ona příjemnost spočívá převážně v tom, že mnou popsaným stylem to jde dost rychle :D z hlediska designu pokládám Phantoma za velkou debiláž, healing protivníků je zlo (ještě na dálku) a to, že má k tomu teleport to nikterak nevylepšuje.
Obecně mám ovšem dojem, že s tuhostí minibossů přitvrdili, to, co člověk potká těsně před Typhonem (konkrétně zejména Tail of Typhon) mě pořád točí víc, než samotný Typhon (a to mám za sebou už epilog, všechny achievementy a všechny keepsakes + většinu aspektů na maximum, LOL).
@Sadako (22.10.2025 01:13): A to som predvčerom nadával presne na to v spoileri, že aký blbec vymyslel phantoma, ktorý sa vždy extrémne healne, kedykoľvek hráča hitne. Ale neviem teda, či je to fakt tak easy s hocijakou zbraňou, lebo on sa po čase zasunie do zeme a presunie na iné miesto. Osobne mi to príde ako extrémne otravný fight.
@BUMTARATA (20.10.2025 12:07): Nejenom bossové, unikátní mobky u bossfightů (teda u jednoho) taky nejdou morphovat. Ale zvednout mobku si můžeš (pak to i boss komentuje, LOL).
Mě popravdě víc točí, jakkoli to u těch bossfightů chápu, že mají ty impervious fáze a obecně nenávidím massivně cokoli, co blokuje, ti pochcaní satyrové se štíty, to mě pokaždé rozběsní... na druhou stranu, blokují z jedné strany, imunitu na backstab jim to nedává.
Což mi připomíná, ve Fields of Mourning je nepříjemný Phantom Warden, útoky se healuje a umí sát i na dálku... a je extrémně easy, když se mu člověk zvládne držet celou dobu za zády, protože zezadu nesaje. Jakmile mi došlo, že jediné, co potřebuju je bodat ho kontinuálně do zad, stala se z dlouhého otravného boje velmi rychlá a příjemná záležitost. Tedy pro mě, Phantom asi není rád.
Tak rozehráno.
Jdu do toho více méně naslepo a aby to tak zůstalo, diskuzi se budu raději vyhejbat, dokud nebudu mít dohráno.
Nicméně prvotní dojmy jsou pochopitelně radost a nadšení. Zase jsem si připomněl, jak vytříbeně jsou jejich hry napsaný (Kasavin), namluvený, ozvučený, všechen ten skvostnej art (Zee) a soundtrack (Korb) plnej bangerů. Čirá radost to hrát, fakt že jo.
Samo si zvykám na nabíjený útoky a že sprintovaní je a thing.
Ale přeci jen jednu výtku mám, a sice, že bossove jsou immuní vůči morphování. Tenhle přístup dáme ti super cool schopnost, ale nedovolíme ti ji používat na kohokoliv považuju za přinejmenším nesebevědomej. Jako protipříkald vždycky uvádím XCOM 2, kde vás s malou šancí nechaj one shotnout KOHOKOLIV. Stane se to zřídka a je to parádní pocit. Ale to je jen taková piha na kráse.
Samo si zvykám na nabíjený útoky a že sprintovaní je a thing.
@Tulareanus (14.10.2025 08:06): V porovnání s čímkoli, dává to dmg jak blázen (mám teda full vylepšenou variantu, jak mi lebka nezdála, moc se mi nechtělo běhat s něčím nižším), jenom je potřeba zvyknout si na ten specifický handling.
@Clorky (13.10.2025 23:43): Jasné, určite to za vyskúšanie stojí, minimálne na porovnanie skúseností. Ale napr. pri jednotke, ktorú som ešte hrával paralelne s dvoma bývalými kolegami, sme si uvedomili aj to, že mám dosť odlišný playstyle a čo jednému prišlo slabšie, iný mal obľúbené. Ale všimol som si pri viacerých ľuďoch pattern (určite nie 100%), že ľudia hrajúci na controlleri preferovali strelné zbrane a na k +m tie na blízko. :) Ja hrávam na controlleri btw. A v jednotke som najviac hrával s lukom a adamant rail a potom s bidentom/tridentom. Až kým nedošiel run, kde som štít omlátil o hlavu všetkým nepriateľom na nejakom heat 10+ za cca 35 minút. :D
@Sadako (14.10.2025 00:33): Hmm, aj v porovnaní s inými? Cez víkend som hral ten Black Coat s aspect of Selene a bolo to veľmi fajn.
Musím omluvit Argent Skull, aspect of Medea je hodně brutální zabiják diskuse.
Ale teda Vow of Rivals je... zajímavá věc; vlastně všechno v pohodě, až na Chrona a Typhona; Chrona se mi teda povedlo nějakým zázrakem ubít s cca 10 posledním životy (a to nebylo ponecháno nic náhodě, Melinoë k němu doběhla s pěti death defiances), ale Typhonova poslední fáze je hodně WELL FUCK.
@Tulareanus (13.10.2025 14:04): zkus schválně začít run s wandkami a s keepsake od Dia, a ber jen boony od něj a Hestie, pokud to bude možné. Pak řekni, jak se dařilo na Typhonovi :) ale nemyslím to jako backseating, jen by mě zajímalo jestli jsem divnej :D
@Tulareanus (13.10.2025 09:20): Heh zrovna včera jsem na ni prvně narazil a tahle hláška mě velmi pobavila :D
@Clorky (13.10.2025 13:30): No ten, ktorý spomínaš, mi práve prišiel pomalý, hlavne v momente, ako je v miestnosti veľa nepriateľov, že sa mi nechce čakať, kým ich to dorazí. Ale wandky sami o sebe mi prišli zaujímavé, hral som s nimi trochu, ale ešte nie poriadne.
Sister blades, keď máš upgrady/boony, že útočia ešte oveľa rýchlejšie (daedalus + hermes) a majú šancu udrieť dvakrát, tak akékoľvek boony dávajúce efekt na úder, tak idú celkom masaker damage, len je to na veľmi blízky range, to je nevýhoda, keď potom potrebujem odísť z nejakého AoE, resp. musím prestať útočiť oveľa skôr.
Čo sa týka progressu, tak Typhona som ešte nedal, len som sa dostal do 4. fáze a Chrona som dal zatiaľ včera prvý raz, ale to je aj tým, že som podsvetie trošku ignoroval a keď som sa tam teraz vrátil po čase, tak to išlo ako nôž maslom. Dal som ho vlastne na tretí pokus.
@Tulareanus (13.10.2025 10:19): Ten základní boon na útok, že po x sekundách nebo po x útocích udeří blesk. Když to máš s wandkami, tak jsi hodně v bezpečí díky vzdálenosti, no a jak ještě vezmeš kladivo, které ti zrychluje auto attack, tak dost rychle rozbiješ kteréhokoliv bosse. Myslím, že s dýkama to taky musí být nářez.
Ještě je parádní ten legendary perk, který dává šanci, že zničíš nepřítele na hit. Funguje právě i na elitky, velmi výhodné v poslední lokaci, když hraješ na větší fear a máš tam problémy.
@Clorky (13.10.2025 09:37): Mne prišlo ešte super sister blades s Hefaistovým boonom na útok, ktorý som mal na heroic úrovni a tuším lvl. 4, čo znamenalo, že každé tri sekundy pri obyčajnom útoku dal 500+ (v záležitosti od ďalších modifikátorov) dmg naviac.
Aké boony od Dia dávajú ten damage? Lebo to, že o pár sekúnd udrú blesky, mi príde pomalé a reálne od neho využívam skôr ten chain lightning pri útoku, ktory sa v kombinácii s niečím ďalším xkrát odrazí od nepriateľov, ale len ako doplnok damagu.
Včera som mal k Black Coat fajn kombináciu, od afrodity som mal okolo seba auru na weak, útok od Hestie dával scorch a mal som duo boon, ktorý hovoril, že kým majú nepriatelia weak, tak scorch nikdy nevyprchá.
Echo je inak veľmi fajn, ale podľa mňa za to môže aj ten vizuál toho prostredia a tá skladba, ktorá tam hrá. Celkovo sa mi páči vizuál mourning fields. Až to pôsobí, ako keby celá tá lokácia bola z nejakej temnejšej hry než Hades. Pocitovo mi to pripomína Blasphemous .
Zatím pro mě nejlepší zbraň wandky a boony od Dia, ještě jsem teda hru "nedohrál", ale procházím vše bez problému na Fear 16-20. Nejméně mě baví sekera a lebky... i když i s lebkami jsem prošel Fear 16, ovšem jen díky kladivouna a Arese (omega aoe z levého myšítka dávala dost dobré bomby).
Jinak nejvíc broken věc je ten boon od Hestie, který doplňuje manu z autoattacků, ale možná jsem biased protože jsem třeba ještě ani jednou nevzal ten doplňovač od Dia.
Obecně si myslím, že Hestia a Zeus jsou nejlepší (ať už je to doplňování many, aoe exploze/blesky nebo brutální single-target dmg).
Mimo diskuzi, ceníte stejně jako já ten writing? Moje nejoblíbenější postava, kterou nalejvám vínem je Echo, nevím jestli to je kombinací té hudby, hlasem té postavy nebo vždy trefným "opakováním" toho, co říká Melinoe (Be strong...), ale atmosféra která tam panuje je dokonalá.
@Sadako (08.10.2025 13:37): Uvidím, zatiaľ som argent skull použil len raz a vystačím si ešte s inými zbraňami na vyblbnutie, väčšinu aspektov ešte nemám ani odomknutých. V jednotke mi prišiel inak najviac op build adamant rail s demeter/dionyzos DoT a debuff boonmi, ktoré vedeli nepriateľov extrémne rýchlo vycucnúť ako džús slamkou.
Baví ma tu inak ako sú postavy ešte viac reaktívne k tomu, aký bol hráčov posledný run, aké majú na sebe aktuálne boony, zbraň, buffy od NPC a podobne. Napr. Athena ma pobavila pri výbere divine dash hláškou "your brother's favourite". :)
@Tulareanus (08.10.2025 08:11): Jj, boony Demeter mi taky přijdou poměrně brutální.
Argent Skull je pochopitelně nejlepší v moment, kdy padne kladivo a v něm to vylepšení, co lebky vrací samo zpátky a ideálně taky to s lebkami navíc, ale lze to do nějaké míry substituovat agilnějším stylem hry. Případně ten vymaxovaný aspect of Melinoë dává za ty lebky, co se ještě nevrátily, bonusy k dmg, to taky potěší. Ovšem jsou tam rozhodně lepší zbraně. Nadto zrovna Argent Skull nemá pro mě kromě toho základního moc zajímavé ty ostatní aspekty.
@Sadako (08.10.2025 00:50): Pekne. Tiež ti inak príde, že boony od Demeter vedia byť extrémne silné? Aj keď už mi to nepríde tak OP, ako boli v jednotke.
Pri Argent Skull mi prdíe, že kvôli tým nábojom je to pomalšie a vyžaduje to zbytočne väčšie mikro kvôli zbieraniu tých "nábojov".
@Tulareanus (07.10.2025 12:44): Ještě mi chybí úplný epilog, ten je zašitý za několika prophecies, které těžce závisí na RNG, takže prokousat se tam bude chvíli trvat, ale main story mám hotovou. Taky nedělám od neděle nic, než že u toho v každé volné chvíli sedím a hlavně mám za sebou 50+ hodin v EA, takže pro mě nebylo tak těžké probourat se tím jak parniválec.
@Tulareanus (07.10.2025 16:33): Black Coat (zejména s aspektem Selene) je imo nejlepší zbraň. Argent Skull mě nejdřív moc nenadchla, ale protože pro jedno prophecy je nutné sundat Typhona všemi zbraněmi, tak mi stálo za to vymaxovat si ten základní aspekt a pak to dělá, zejména s boons od Hestie, fascinující bordel.
@Steve (07.10.2025 16:02): Ja som sa zatiaľ dostal len do druhej fázy, posledného bossa v podzemí a k tretiemu bossovi na povrchu. Ale zas je pravda, že ja som to začal hrať a potom šiel na týždeň na služobku.
Drekta mám aj ja na steame a videl som, že má v tom nejakých 75 hodín a v activity feede vyskakovalo kopec achievementov.
Okrem základných aspektov som tých vedľajších odomkol zatiaľ len pár. Zo zbraní mi prišli zaujímavé asi všetky okrem Argent Skull, ale tú som skúšal len raz. Dosť ma baví Black Coat. A hej, tá variabilita je tam super, len mám pocit, že tie runy sú nejaké dlhšie (tj menej ich dám za večer) a chýba mi označenie čísla miestnosti, myslím, že v pôvodnej hre to bolo pri pauze. Nech to nemusím počítať manuálne kvôli Chaos boonom.
@Tulareanus (07.10.2025 12:44): Někteří nasadili solidní tempo no. Třeba Drekta mám na Steamu, ten už snad první den měl na kontě průchod půlkou podzemí :D
Jinak mě se podařilo konečně alespoň jednou úspěšně projít podzemí. S docela zajímavým aspectem té čarodejnické hole. Ty aspecty jsou fakt parádní prvek, který tomu opět dodává tu super variabilitu
To už ste to naozaj traja ľudia dohrali na koniec príbehu? o_ô
@Steve (26.09.2025 10:26): Tiež ten cast zatiaľ veľmi nevyužívam, musím si na to zvyknúť. Aj na ten run si momentálne zvykám. Celkom dobré mi inak prídu boony, ktoré sú v podstate aury okolo postavy. Včera som mal od Afrodity auru, ktorá dávala nepriateľom okolo weak a potom som vzal boon, ktorý dával vyšší damage nepriateľom, ktorí majú weak.
Zatiaľ som sa najďalej dostal niekde pred koniec druhého biomu.
Zatiaľ som sa najďalej dostal niekde pred koniec druhého biomu.
@Tulareanus (26.09.2025 10:23): Jj nerf dashe je asi zatím nejcitelnější, ale to je asi jenom dobře, není to tak vůbec jednoduchý. Nový cast často zapomenu že jde používat, už tak si dlouze zvykám na to castování podržením tlačítka :D
@Steve (26.09.2025 10:20): Death to Chronos! Tiež som tomu včera venoval asi dve hodiny a páči sa mi, ako je to istým spôsobom známe, ale veľa elementov je na druhej strane nových a iných a potrebujú prieskum, aby človeku prešiel opäť gameplay do krvi.
Inak sa mi zdá, že nerfli dash tým, že sa už naň neviažu boony, ale tie sa viažu na beh? + Ešte som si nezvykol na ten nový cast/ensnare.
Už jsem se na to vrhnul a zatím super :) Má to to co mě bavilo na jedničce, ale dost nového contentu aby to bylo furt zajímavý
@BUMTARATA (24.09.2025 18:08): Kto pochyboval?!
@BUMTARATA (15.09.2025 11:30): ja teraz hrávam málo, čiže budem mať asi o zábavu postarané minimálne do vianoc a je to hra na ktorú sa v súčasnosti (posledné dva roky) najviac teším.
@Tulareanus (13.09.2025 00:47): Vychází to souběžně se Silent Hill a tejden na to je Yotei. Takže se k tomu dostanu tak v listopadu. Ale to je okay, čekal jsem dlouho, měsíc navíc už nic moc neznamená.
@BUMTARATA (12.09.2025 16:06): Hell yeah, vyzerá to, že to budem musieť kúpiť day one, ale sakra, vychádza to tesne pred služobkou...