Grand Theft Auto III - The Definitive Edition Grand Theft Auto III - The Definitive Edition Grand Theft Auto III - The Definitive Edition Grand Theft Auto III - The Definitive Edition

GTA III - The Definitive Edition

Grove Street Games •  Rockstar North (původní verze)
Grove Street Games •  Rockstar North (původní verze)
Grove Street Games •  Rockstar North (původní verze) •  Rockstar Australia
Grove Street Games •  Rockstar North (původní verze) •  Rockstar Australia
akce > 3rd person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne

Remasterovaná verze původní legendární hry Grand Theft Auto III z roku 2001. Hra se dočkala změn v podobě nového enginu Unreal Engine 4, vylepšení aspektů podobných doposud nejnovějšímu dílu série Grand Theft Auto V, vyššího rozlišení, lepší navigace a spousta dalšího. Vyšla v kolekci společně s dalšími remasterovanými díly Grand Theft Auto: Vice City - The Definitive Edition a Grand Theft Auto: San Andreas - The Definitive Edition.

Samotný děj hry nás zavede do fiktivního města Liberty City inspirovaného New Yorkem. V roli Clauda, nemluvného hlavního hrdiny, se ocitneme uprostřed mafiánských válek, vyřizování účtů a nelegálního podnikání obecně.

Poprvé v sérii se pohled u Grand Theft Auto III přesouvá do pohledu třetí osoby, kdy můžeme celý svět pozorovat ve 3D. Hra v době svého vydání způsobila značnou revoluci v rámci počítačových her a to především svou nadčasovou grafickou stránkou, neomezeností světa a možnostmi, které svět nabízí.