From Beyond: Prologue From Beyond: Prologue
adventura > 2D adventura *

placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra
ne ne

From Beyond: Prologue je retro adventurou, která se snaží o hratelnost a vzhled klasik konce 90. let jako bylo například populární Shadowgate nebo Déjà Vu: A Nightmare Comes True!!. Hráč sleduje dění z první osoby, a skrze různé interakce a práci s inventářem postupuje dále. From Beyond: Prologue je podobně jako předlohy ručně malované a spadá do kategorie takzvaného "Macventure" žánru (mimo zmíněných jde například i o tituly The Portopia Serial Murder Case nebo Akira).

Příběh, situovaný do roku 1910, nás zavádí do Evropy, konkrétně do malé horské vesničky, která je opředena nechvalnou historií. Tu zde v zimních měsících brzy profesor Crawford Tillinghast spatří na vlastní oči, a jeho zvědavost ho povede k řešení dlouho utajených záhad.