Forza Horizon 4: Fortune Island

Forza Horizon 4 – Ostrov pokladů

Playground Games •  Panic Button (XboxX/S)
13.12.2018
10.11.2020

rozšíření
ano

Fortune Island je prvé väčšie rozšírenie titulu Forza Horizon 4. Odohráva sa na zvláštnom ostrove, ktorý sa záhadne objavil u brehov Veľkej Británie. Na tamto ostrove budete okrem pretekania aj hľadať poklad na nebezpečných cestách zahŕňajúcich horské serpentíny, strmé pobrežné útesy a drsný terén. Navyše musíte rátať s tým, že budete často čeliť extrémnemu počasiu. Búrka môže napríklad prudko zhoršiť viditeľnosť, blesk zase môže udrieť do stromu, ten následne spadne a zablokuje vám cestu.

Na Fortune Island zažijete desiatky nových udalostí rozmiestnených po celej mape, vrátane vytvárania vlastných ciest pri nových PR kaskadérskych kúskoch. V on-line režime hľadáte najrýchlejšie trasy z bodu A do bodu B. Okrem vašich automobilov z pôvodnej hry môžete použiť desať nových. Konkrétne ide o 2019 Lamborghini Urus, 2018 BMW M5, 2017 Ram 1500 Rebel TRX Concept, 2002 Koenigsegg CC8S, 2018 Exomotive Exocet Off-Road, 2012 Lamborghini Aventador J, 2010 Saleen S5S Raptor, 1953 Morris Minor Series II Traveler, 2018 Funco Motorsports F9 a 2015 Hoonigan GYMKHANA 8 Ford Fiesta ST RX43.

Fortune Island je súčasťou Expansion Bundle a Ultimate Edition, inak je nutné zakúpiť toto DLC samostatne.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Fortune Island je skotskou (resp. skotsko-vikingskou) ostrovní odbočkou. Vlny se tříští o útesy, v blatech se pomalu potápí zapomenuté vesničky, nad tajemnými hrady a hlubokými hvozdy létají blesky a v horách na noční obloze svítí polární záře. Jen ta bílá palírna na pobřeží mi chybí...

Vzhledem k poněkud divočejší krajině určitě nepřekvapí, že ke slovu se dostane více rallye a offroad závody. A samozřejmě také driftování. Novinkou jsou Trailblazer PR Stunts (česky prý "brány rychlonožky"), které vás vedou k prostému hledání co nejrychlejší cesty od bodu "A" do bodu "B". Z Horizon Stories přibyl toliko Drift Club 2.0. Při vzpomínce na něj mě ještě teď bolí prsty, neb v posledním kole musíte (pro tři hvězdy) nadriftovat rovný milion. Jinak jsou ale nové PR Stunts obecně spíše jednoduší. Dokonce i takové střevo (hlavně na driftování), jako jsem já, dalo vše na max po pokusu či dvou (většinu navíc s nijak výjimečným Mustangem GT nastaveným na přesných "900"). Další novinkou jsou pak truhly s "poklady". Pro získání jejich přibližné lokace musíte vyřešit hádanku (nu prosím - i simulátor je dokáže zakomponovat) a poté "vykopat" i samotnou truhlu. Je to docela zábavné zpestření. Rozhodně bych se nebránil, kdyby se další hádanky objevovaly v rámci sezónních závodů a výzev.

Výtku bych měl asi k přidaným autům. Snad žádné z Fortune Island mě nezaujalo. Podobně je datadisk víceméně jednohubka na pár dní. Ostrov je nádherný, ale po dokončení všech eventů (atp.) na něm prostě není co dělat. A i na volné projíždění se moc nehodí, anžto je fakt malý. Každopádně palec nahoru, jak si na téhle pomenší ploše autoři vyhráli. Fortune Island je skutečně nádherný a zajímavý. V té stávající slevě (za všechna rozšíření) za koupi podle mého stojí. Za čtyři a více stovek bych se na něj naopak vykašlal.

Pro: krásné prostředí a efekty (blesky, polární záře aj.), poklady s hádankami

Proti: není moc důvod se vracet, nezajímavá nová auta, nesmyslná plná cena