Figment 2: Creed Valley

09.03.2023

ano

Figment 2: Creed Valley je grafická adventura s hudebním nádechem, která se odehrává v lidské mysli, a navazuje na první díl. Hlavní hrdina je Dusty, který musí čelit svým strachům a obnovit rovnováhu v mysli. Spolu se svou optimistickou kamarádkou Piper se vydává do nové oblasti mysli, která se jmenuje Creed Valley. Tato oblast se mění podle přesvědčení a postojů člověka, který ji vytvořil. Dusty a Piper musí prozkoumat Creed Valley, řešit hádanky, bojovat s nočními můrami a ovlivňovat prostředí a příběh svými volbami. Cestou se setkají s novými i starými postavami, které jim pomohou nebo s nimi budou bojovat. Dusty a Piper musí odhalit tajemství Creed Valley a zjistit, co se stalo s jejich tvůrcem.

Hra umožnuje hrát lokálně v Co-Op módu.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Jednička byla pro mě překvapením, dvojka už nikoliv. Autoři prostě umí vytvořit krátkou akční adventuru s přesahem a dvojka pokračuje v tom, kde jednička uspěla. Tentokrát je námětem klasické mužské dilema zajistit rodinu proti tomu s rodinou být. Snahou se soustředit na přítomný okamžik proti tomu se soustředit na ideály, často vám vnucené společenským tlakem a konvencemi. Náplní jsou jednoduché hádanky s akčními sekvencemi kde bojujete nebo utíkáte. Hlavní silou jsou opět muzikálové pasáže, většinou spojené s nějakým bossfightem. Vše je na nižší obtížnosti, většina zdejších harcovníků asi projede hrou jako nůž máslem za 4h. Je tu co-op, který jsem si nevyzkoušel, ale může být argumentem pro to si zahrát hru s děckem nebo vaší drahou polovičkou. Asi tím otupíte rozpor, že grafika a pisklavý dabing evokují výrazně mladší cílovku než příběh a dialogy.

Pro: atmosféra, dabing, hudba

Proti: délka