Everything is Crab

Everything is Crab: The Animal Evolution Roguelite

08.05.2026
0 hodnocení Platformy

Everything is Crab je akční roguelite v pixel-artovém zpracování, v němž je úkolem hráče přežít v dynamickém ekosystému. Hra začíná s jednoduchým organismem, který disponuje pouze základním pohybem a útokem. Konzumací jiných tvorů, bobulí či hub získává hráč body zkušeností, které následně proměňuje za vylepšení. Namísto klasických zbraní nebo power-upů si však volí konkrétní evoluční směřování svého tvora.

Titul nabízí přes 125 schopností, jejichž kombinování umožňuje vytvářet unikátní tvorečky. Výběr mutací ovlivňuje jak herní styl, tak vizuální podobu stvoření, přičemž je možné se úplně odchýlit od napodobování reálné evoluce a vytvářet si bizarní chiméry. Hratelnost je rozdělena do krátkých průchodů, během nichž je nutné tvora dostatečně vyvinout, porazit bossy a ovládnout potravní řetězec. Mechaniky doplňuje střídání dne a noci a čtyři různorodá prostředí, zahrnující oblasti od luk až po pouště. Nechybí ani meta-progres mezi runy, různé výzvy, několik obtížností a nekonečný režim pro troufalé.

Poslední diskuzní příspěvek

@Clorky (15.05.2026 18:49): Tak Isaac je taková profláknutá klasika už :) Každopádně mně se na té hře dost líbí právě ta hravost a v rámci žánru i oddechovost. Je to takové experimentování s tím buildem, ale spíš for fun, takže mi vůbec nevadí, že je to plytší.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.