Hlavním hrdinou hry Eternam je Don Jonz, zastávající vrcholnou pozici ve spojeneckých jednotkách na Orionu. Má za sebou již řadu náročných misí nebo hrdinských akcí a potřebuje si trochu odpočinout. Jako na zavolanou ve své schránce nalézá zprávu, že vyhrál zájezd do nejluxusnějšího zábavního parku v galaxii, Eternamu. Na místě však zjišťuje, že byl oklamán, nic nevyhrál a byl pouze vlákán do pasti svým nepřítelem Mikhal Nukem. Podaří se mu v různorodém prostředí Eternamu přežít a pomstít se?
Eternam je kombinace 2D point´n click adventury a 3D vektorového prostředí, které je využíváno při cestování. Děj hry dále doplňují komiksové animace.
No stalo se mi asi poprvý aby po mě na hradě vyjela lokomotiva :D Nemluvě o tom že se tu tvůrci opět předvedli s dost na tu dobu originálními nápady, jako třeba: Zoom kamery na obličej nějaké divné postavy či situace (jako tohle jsem ve stare point and click jeste nezezail). Skvely animovaný cutscény, já prostě žasl nad jejich Cthullu a ted žasnu zase u další hry!
Pro: Velice kvalitní a dobře srozumitelný dabing, humor, hlavní postava, vizuální stránka, animace, tvůrci se snažili pár adventurních postupů ulehčit
Proti: Obtížnost adventur té doby, méně hudby