Za mě nejslabší DLC, mě se líbí vizuál a docela mě hlavní lokace bavila, ale přišlo mi to proti první dvěma předchozím DLC znatelně jednodušší, takže jsem to prolétl dost rychle a lokace ke kočičkám to je prostě fakt jen trolling, byl by to fajn vtip, kdyby to nebylo víc k ná... štvání :) a ty dementní koníci, zatím snad nejhorší nepřítel z celé hry :) boss fighty poměrně jednoduché, kor když přihlédnu k příšerné obtížnosti DLC předchozího, tak tohle byl relativně peace of cake, samozřejmě v situaci, kdy už jsem řádné OP :)
@Tulareanus (11.02.2026 19:24): Já tady ty naschvály beru spíš jako pozitivum. Stejný koncept je i jinde, třeba stonožky vynořující se ze zdi v jedničce nebo v Black Gulch. Nebo třeba koloví kostlivci v malovaném světě v jedničce se taky objevovali v plné rychlosti podobně jako ježci tady. U mě je tohle všechno v poho a prostě to k Dark Souls patří.

S AI rytířů souhlasím, to pak bylo pitomé, ale celkově jsem měl aspoň pocit, že na ně nejsem úplně sám.

Každopádně díky za tvůj pohled. :)
@adam.kulhanek (11.02.2026 19:05): Tak mne vadili aj neviditeľní nepriatelia, množstvo nepriateľov na meter štvorcový, ježkovia sonicovia, ktorí vyletia "out of nowhere", nepriatelia splývajúci alebo schovaní v snehu, množstvo strelcov na blbo dostupných miestach, bonfire, ktoré sú priveľmi blízko nepriateľov a veľmi ľahko ich triggernú. A okrem toho tam boli aj extrémne zlé lowres textúry na centrálnom hrade, také, že aj Dark Souls 1 by sa hanbila. Myslím, že som kedysi zdieľal aj screenshot v diskusii k scholar of the first sin edícii. .

To hľadanie rytierov bol ok nápad, ale ich AI v tom boss fighte bola následne dosť mizerná. :)
@Tulareanus (11.02.2026 17:28): Dost jsem přemýšlel jestli nedát 75 či 70. Nakonec dávám 80, protože se mi fakt líbí level design všeho ostatního kromě toho údolí. Tedy rozsáhlost toho hradu, hledání rytířů, co potom pomůžou s bossem, samotný souboj s Ivory kingem byl taky super, atd. Nebýt těch koní, je to za mě nejlepší DLC k dvojce.
@adam.kulhanek (komentář): Síce horsefuck valley (ako sa tej oblasti odborne hovorí) kritizuješ, ale aj tak tomuto dlc 80%? to si riadne veľkorysý, lebo level dizajn, rovnako ako rozmiestnenie nepriateľov je tu už čistý trolling. :)
Najslabsie DLC, hoci 3/4 su super, ale ten bocny level, ktory je 100000000000 krat debilnejsi ako The Gutter to skratka pokazil.

Priserna orientacia vo fujavici, ktora na par sekund ustane po niekolkych minutach, k tomu absolutne priserne kreatury - Ladove kone (DS2 Wiki: quite possibly the single most difficult enemy in the entire game), ktorych je tam ako nadrbanych, zakoncene absolutne najhorsim Boss-Figtom celej hry, ktory o milardu svetelnych rokov prekonava akykolvek iny bossfight v celej hre (vratane vsetkych DLC). A to som si myslel ze trojica Fantomov z Cave of the Dead je vrchol demencie - ani nahodou.

Stacilo nejako rozumnejsie nadizajnovat tu bocnu cast "Frigid Outskirts" a hned by to bolo lepsie. Je to sice uplne nepovinna mapa, ale je tam takze ju musim zapocitat.