Ajo, brejle,že mě to nenapadlo, zkusím alespoň ty anaglyphové.Kdybych se neozval tak víte co.
aaa to je můj sen. hrát penumbru s falconem, 3D brýlema a pořádným prostorovým ozvučením. to by bylo přímo boží:-) myslím že by mě pak peklo již ničím nepřekvapilo
Jsem o tom téměř přesvědčen. A ještě kdybys to hrál s Falconem.... Vytížení prádelny zaručeno.
Savage: Jsi na tom jako já. Mám takový pocit, že ta Penumbra by mě mohla oslovit.
To Scar: mám úplně stejný zážitek.
To Pivo: já jsem taky FPSkař, ale kvalitu si dam i z jiného ranku.A tohle je zatraceně dobře odvedená práce.
hele, adventury taky skoro nehraju, ale penumbra mě naprosto chytla a dohrál jsem jí během asi 4 nocí. Teď hraju pokračování(black plague) a většinou to tak po 2 hodinách hraní musim vypnout protože jsem na pokraji infarktu (samozřejmě hraju pouze v noci)
Takže když se mi zdá Cryostasis atmosferický a občas naskočí i mrazení po zádech, tak to mám chápat, že Penumbra by ně mě v tomhle směru mohla zapůsobit ještě více?
Teď je ještě otázka do jaké míry by mě bavila, když se jedná více o adventuru.
Dle mého skromného názoru se má Penumbra ku Cryostasis jako japonský Kruh k Večerníčku.Oba žánry jsou výborně zpracovány, ale srovnávat nelze.Cryo je přece jen FPS a Penumbra adventura a i když v obou se používá tísnivá atmosféra, Penumbra z ní vytěžila více.
Chci se jen zeptat někoho kdo hrál penumbru i cryistasis co je víc hororový, ja si sice cryostasis nezahraju ale kamarád který to hrál se mě snaží přesvědčit že je to hororovější než penumbra a to jí skoro nehrál
No, asi mám trochu štěstí. Je pravda, že ta moje karta se blíží výkonu 9800GTX, protože je trošku taktlá, ale hlavně že mi to jde dobře. A přestože se těším, až získám nějakou tu zbraň, tak bez nich je to nejspíše ještě lepší. A i když už se k nějaké střelné zbrani dostanu, tak munice tam určitě moc nebude (alespoň co mám zkušenosti z dema). A nemůžu si pomoct, hra mi trochu připomíná Cold Fear (loď se zombkíky), akorát tady vám jde po krku ještě mráz.
No, zajímalo by mě, jak si hra u mě povede dále.
Mě například Cryostasis odpálil grafickou kartu (7600GT). S vydáním Levelu jsem znovu vyzkoušel a jde snad ještě pomaleji (ATI 4650). Hra je to ale parádní :) Btw ruské/ukrajinské střílečky jsou momentálně najzajímavější na trhu.
Ale já bych tu hardwarovou náročnost neviděl zase tak černě. Hraji to teď na rozlišení 1600*900 všechny detaily na max., jen vyhlazování vyplé a hra jeden naprosto krásně plynule, občas menší zásek, ale nic co by mi při hraní kazilo zážitek.
Ale při hraní mi je nějaká zima a hororovou atmosféru to má podle mě více než Dead space. Tam jsem se prostě prostřílel, ale tady, když mám nějakou trubku, či cosik a musím se prostě probít pěstma, přičemž na mě cokoliv může zaútočit zezadu a já mám při hraní pocit nejistotu - tomu říkám správné navození strach a atmosféry (ne že bych byl nějak vystrašený, ale přesto se u hry na téhle složce celkem zapracovalo a jde to poznat). Smekám před Rusákama. Dělali to Rusové, ne?

EDIT: Zapomněl jsem uvést na kartě 9800gt, ale beru to, že aktivní uživatelé to ví :-)
Jo, Cryostasis tam bude, ale ta druhá věc mě láká mnohem více :-)
ugraugra: ale co sem jim odpustil to minulé snižování počtu stránek a zhoršení papíru tak teď to už neni možný....vážně hrůza, každý číslo se snad zmenšuje nebo co já vim
montana - od doby co jsem zvyklej na rock solid 60, to víš, pc gamer : ).U týhle hry to ale bylo v pohodě.
Poprvé jsem to dojel na P4 a saphire 1950 a tak mě to bavilo, že mi nízké fps vůbec nevadilo, teď mám zapnuté všechny možné opičárny a baví mě to stále stejně.Zkrátka jak všichni víme, hru nedělají efekty.A co píše Paul, 100% souhlasím, nízké fps umocňuje pocit zmrzlosti.
No jestli ti to na grafice GTX280 klesá na 30, tak to moc neznamená, že by hra nebyla náročná :-)

Jinak je pravda, že ta hra je pomalejší, takže to nevadí jako u her typu Call of duty. Ale stejně mi při pomalejší hře trochu vadilo, že se mi blbě otáčelo a bylo to takové těžkopádnější.
Já jel na 30-60, ale ono to stačí..ta hra má hodně pomalý temp a nízký fps ten zážitek paradoxně moc neničí.
Tak za dvě stovky by to šlo.
Jen mě štve, že to je kurevsky náročné. Procesor to chce snad dual 3 ghz, a grafiku GTX 260. Já to jel na 20 fps :-)
Na tu verzi z GG jde v pohodě naroubovat čeština, pokud by někdo váhal z tohoto důvodu.
Přesně za 299 i s cz titulkama. kdyby to tak šlo už rovnou v době vydání to by byla jiná
No to byste měli koupit. Já to měl taky z gamersgate a za podobnou cenu, když tam byl 1C sale.
zima nam zacala , i kdyz zatim jen trochu a urcite to roztaje , nicmene je poradna chut na nejakou hru s mrazem a zimou .. takze cryostasis ... mozna napisu komentar a trosku vyzvednu hodnoceni protoze zacatek me bavil
Co jsem zatím hrál, tak ano - hudbu jsem slyšel jen v menu - docela dobrou.
Ale zvuky má naprosto dokonalé, se sluchátky v noci je to absolutní dokonalost.Jak hudbu ve hrách normálně miluju, tady mi zatím nechyběla.
No, Penumbra, Dead space a Cryostasis jsou od sebe dost odlišné, že by to tak stereotypní nebylo, ale je pravda, že furt hrát něco, kde je napětí, lehce stereotypem zavání, takže to třeba vystřídat za něco odlehčeného. To chápu.
To tě tak děsí? :-)

Já si dám horrový měsíc - samé penumbry, dead space a feary. Možná i Allone in the dark - ale to je spíše takový gears of war. Tam jsem se místy lekal, když jsem měl na plno zaplé bedny, ale ne že bych se bál. Jen jsem měl takový příjemný pocit, že hry dokážou navodit napětí a rozhodit člověka více než před 5 lety :-)

Před pěti lety jste měli pocit, že vás zabíjí nějaké škaredé pixely, teď už že opravdové nestvůry - ale to jen výjimečně.
Penumbru trilogii mám ve frontě : ).Ale po dohrání Cryostasis si asi nějakou dobu dám od děsivejch her oddech : ).
Podle videí si taky myslím, že tam je suprová atmosféra, ale jestli nejvíce to nevím. Takový mix Penumbry a Bioshocku ne? Pak popiš další dojmy, třeba po dalších dvou hodinách :-)
Tahle hra mě zajímá. Klidně spoileruj, já si to rád přečtu.
Cryostasis dojmy po dvou hodinách hraní = nejlepší atmosféra ve hře za posledních pár let, jsem nadšen.Snad se to nepokazí, ale prý ne, četl jsem že to má vynikající příběh.
Na videonávod se mrknu zčásti. Spoilery mi nějak nevadí, ale viděl jsem recenzi a řekl bych si, že se tam i člověk občas trošku kvůli atmosféry musí leknout. U Bioshocku se mi to nestalo ani jednou, což mě zamrzelo. I taková Area 51 mě někdy více zasrašila a není to horror :-)
Proto si myslím, že by Cryostasis mohl být pro mě lepší, ale jinak pro většinu hráčů asi ne.
Tak hraje se to jako klasická východní hra - skvělej nápad, ale spousta chyb a nedodělků (soubojový systém). Video návod zde
Tak já to rozjel i na HD 46500, 1gb ram a amd64 :)

Tak za vyzkoušení to rozhodně stojí, takový mix Penumbry a Bioshocku, i když na Bioshock to asi nemá.
Tak já doufám, že na grafice geforce 9800 gt 1 gb ram, 4 gb ram, dual 2,8 procák, by to snad mohlo jet totálně v pohodě ne? I když procák už se mi mrcha přehřívá :-/

Jinak podle videí a trailerů si myslím, že by to mohlo být lepší jak Bioshock. Doufám, že mě tu někdo neukamenuje :-)
Tak plná verze nepotřebuje ke spuštění Visty, ale hardwarové nároky jsou opravdu vysoké
Nebylo to to techdemo jak mělo předvádět PhysX ? Tam Visty z bůhvíjakýho důvodu potřeba byly.
Mělo by to jít i na XP, ale ještě jsem nehrál, až to zlevní tak na 3 kila tak to možná testnu..
Ach jo, tahle hra vyžaduje myslim vistu, kterou bych si nikdy nepořídil. Alespoň demoverze ji potřebovala. To to nikdo nehrál, že tu nemá žádné hodnocení?