Command & Conquer: Red Alert 3 Command & Conquer: Red Alert 3 Command & Conquer: Red Alert 3 Command & Conquer: Red Alert 3 Command & Conquer: Red Alert 3 Command & Conquer: Red Alert 3 Command & Conquer: Red Alert 3

XOne
kompatibilní
XOneXboxX/S
kompatibilní
strategie > real-time strategie *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano ano

Třetí díl série Red Alert navazuje na konec Red Alertu 2 za USA - Sovětský svaz je poražen. Ovšem víme, jak vznikl alternativní svět Red Alertu - Einstein vymyslel stroj času a vymazal Hitlera z časoprostoru, aby se nikdy nemohla konat 2. světová válka. Sovětští vědci tedy zkusí něco podobného - vymažou Einsteina z časoprostoru. Když se vrátí, zjistí, že částečně uspěli. Sovětský svaz má znovu sílu se postavit USA, ale vznikla nová, neméně nebezpečná hrozba - Japonsko, impérium vycházejícího slunce. Začala další válka.

Command & Conquer: Red Alert 3 pokračuje v rychlém stylu hratelnosti, na který jsme zvyklí ze všech C&C her. Do světa RA přináší novou hratelnou stranu, Japonsko. Zatímco USA a Sověti se ještě jakž-takž drží u hranic reality a fantasmagorie, Japonské síly čítají nindžy, transformující se mechy, anime školačky s psychickými silami a další podobné jednotky.

V Red Alert 3 se také nezanedbatelná část bojů odehrává na vodě. Nově tam můžeme stavět kompletní základnu a dost jednotek má alternativní módy pro pohyb na vodě. Kromě přítomnosti klasického multiplayeru je vítaným zpestřením kooperativní mód, kde si 2 hráči mohou společně projít singleplayerovou kampaň.

Oficiální stránky hry (http://www.ea.com/redalert/index.jsp)
Oficiální stránky hry (http://www.ea.com/redalert/index.jsp)