Chata kocoura Leopolda byla od stejných tvůrců jako Clay Agent, tak jsem ji zkusil a navzdory pouhým sedmi obrazovkám mě nakonec zabrala přes tři a půl hodiny, tři nakouknutí do návodu a pocit ztráty času.
Je to prostě pro úplně nejmenší... v některých adventurách máte epické příběhy... tady pomáháte dvěma myškám stavět past na kocoura. Já zkousnu ledaco, ale tohle už bylo moc, navíc pointa byla jak z Warners Bros animáků. To vše v relativně laciné grafice... ale tak dobře, byl to amatérský pokus jednoho člověka, takže grafiku nechám grafikou.
Navzdory zaměření na nejmenší je hratelnost čiré 90s peklíčko.
Už ovládání je podivné - přepínáte z jedné myšky na druhou a dotyčná myš pochoduje pouhým pohybem kurzoru. Což je nepříjemné, když potřebujete zkoumat okolí a myš Vám překáží ve výhledu. Když kliknete ke kraji obrazovky, obraz se otočí a myši přejdou do další obrazovky; totéž se děje uvnitř pokojů, které tak můžete vidět ze čtyř pohledů. Neobvyklé, ale relativně originální ovládání to uznávám. Pochválit se dá i jedna arkádová minihra, sbírání papírů s plánem a vzpomínka na Tamagotchi (kterou jsem nechal klidně spát).
Ten zbytek je ale ještě šílenější. Pod kurzorem se vůbec nic nehlásí, takže pixelhunting má pré a i když proklikáte každý milimetr obrazovky, všechno najdete a zázrakem vyřešíte většinu hádanek, stejně zakysnete. Jsou tu opakované činnosti, každá myška totiž umí něco jiného a když i tohle zvládnete, čeká vás ještě spolupráce. Spousta věcí jde udělat jen tak, že myši nastavíte na milimetr přesně a něco uděláte. Třikrát se mi podobný zákys podařilo vyřešit, poprvé úplně na haluz, ale nakonec musel pomoc dvakrát návod (šňůra, kolíček). To třetí nakouknutí se týkalo pušky s náboji, které musíte zkombinovat na přesně určeném místě, aby se něco stalo.
Je to něco jako Goblins, ale tam ta spolupráce byla zábavná a humor vtipný, tady je to spíše otravné, infantilní a tuhé na ovládání. Spolu s nulovou motivací to dohrávat do konce jsem se moc nebavil. Chtěl jsem dát 50% a nekazit rating, ale víc než na 40% to pro mě nebylo.
Navzdory zaměření na nejmenší je hratelnost čiré 90s peklíčko.
Han22
Fingon