Komentáře

Bylo toho napsáno již mnoho předemnou, proto to skusím zkrátit a neinklinovat ke srovnávání s MW3 (jakožto Battlefield dává MW3 přímou kopačku do koulí na všech frontách, to je bez debat)

Singleplayer:

Ačkoliv je hra primárně zaměřena na MP, tak kampaň zdaleka přechcává veškerou konkurenci v žánru bojových akcí. Vyprávění příběhu je velmi dobré, herci to "zahráli" a nadabovali naprosto luxusně! Hon za zmiznutou atomovkou je už docela klasika, ale o něco tam jít musí. Mise jsou rozmanité, hráč okusí většinu toho, co BF nabízí.. Pokud to budu brát jako tréning na MP, tak se povedl až neskutečně. Pokud to budu brát jako SP s příběhem, tak si BF3 jednoduše vytírá zadek se všemi dnešními FPS.

Celkově:

O grafice se nemá cenu bavit, to je konec plesu (čti na posrání, nic lepšího není). Efekty světla, kouře, výbuchů a kulek odrážejících se od země počínaje, přes neskutečnou oblohu a mimikou obličejů konče, která je nenucená a přirozená a dokonce hluchoněmý hráč si taky příde na své, páč huba se otvírá opravdu podle dabingu anžto můžeš klidně odezírat ze rtů. Dialogy jsou naprosto přirozené, žádný akční americký hovna, který blijou všude a všichni, nezáleží jestli film, nebo hra. Ale co dělá opravdové GRÓ Battlefieldu jsou pánové a dámy zvuky. Zvuky ulice, vozidel, letadel, moře, ozvěn dle velikosti prostoru a v neposlední řadě zvuk střelby.. No prostě hustota, za to bych jim dal Oskara nebo nevim něco podobnýho. I hlášky v MP když mě někdo sundá, tak mě ještě vyfakuje, no prostě nádhera. Dále fyzika, která je dotažená opravdu daleko, zničitelnost prostředí je parádní. Všechno lítá, tříští se, opadává, demoluje. Velmi povedené.

Multiplayer:

Poprvé v životě jsem okusil ten opěvovaný masivní MP a´la Battlefield. Hmm, pan šéfkuchař zatraceně dobře věděl co hodlá uklohnit a chuťově, ba ani velikostí porce není menu co vytknout.. Bál jsem se zmatku v tak velikých mapách, ale to tady vůbec není, mapy jsou myslím velmi dobře designované a je tu místo pro taktiku a týmovou hru. Klany (čety) tady mají konečně opravdové uplatnění, profese taktéž. Když se sejde dobrá parta lidí tak to musí být krasojízda. Samozřejmě jsem na začátku dostával hroznou čočku, tak jsem se krčil někde v koutku jako kunda, ale už jsem sniperku vystřídal za brokovnici nebo karabinu a jdu do toho prsama, nemá cenu to lechtat. Ještě jsem ani nevyzkoušel všechny mapy, takže mě omluvte...

Pro: Uvěřitelnost, zvuky, charaktery postav, grafická stránka, dabing

Proti: Trávím u toho moc času.

+27 +31 −4
  • XboxX/S 80
Kampaň má dobré tempo a technicky je na svoji dobu velmi dobrá. Samotná grafika zestárla do pořád příjemné podoby. Zvuky jsou tu udělány na rovněž dobré úrovni. S Gunplayem taky vývojáři nešlápli vedle. Příběh není kdovíjaký, ale upřímně jsem ho čekal u téhle hry slabší. Jednotlivé mise jsou poměrně různorodé a to jak level designem tak náplní. Co trochu zamrzí tak hra v rámci singleplayeru nemá nic, co by ji nějak extra odlišovala od ostatních podobných stříleček. Nějaký prvek nebo mechanismus, který by ukázal, že v této hře je a v ostatních alespoň v určité podobě není. Takhle je to vlastně taková klasická, ale podařená a zábavná střílečka.

Pro: Tempo, grafika, audio, pocit ze střílení, mise mají různorodé prostředí a náplň, často správně cinematické

Proti: Příběh, v jádru vlastně až moc klasická střílečka, nic moc postavy

Komentář i hodnocení se týká pouze singleplayerové části.
Na úvod je nutné poznamenat, že jsem vždy hrál COD a Battlefield jsem nějak minul. Hodlal jsem to tedy napravit. Nevěděl jsem však, co mě čeká.
Tak ale vážně. Musíme si přiznat, že od BF ani COD nikdo nečeká reálné zobrazení války. Ty hry jasně nabízí nenáročné střílečky s Bay efektem zničení. Prostě vše vybuchuje a vy jako Rambo jdete kupředu bez nějakých extra keců. Povětšinou. Takže argumenty jako "BF se snažil udělat reálnější válku než COD" jsou naprosto irelevantní.
Příběh samozřejmě stojí za prasklej párek. Nic, co by člověka překvapilo nebo ohromilo. Je sice hezké, že vývojáři vytvořili hezky vypadající filmečky, ale jsou jaksi bez duše. Necítím tam prostě emoce nebo něco víc. Jen taková ta tupá americká story o atomovkách a zlých lidech, kteří chtějí moc a zabíjet. Ne že by v tomhle bylo COD nějak jiné. Chápu tedy, že příběh se nemá hodnotit.
Hlavním tahákem hry má být samozřejmě akce. Zezačátku jsem myslel, že se poseru. Totálně podprůměrná a nudná střílečka, která se odehrává v nudném koridoru a s naprosto dementními NPC. Pokud dokázali DICE vytvořil tak nádherný engine, tak proč si sakra nedali trochu práce s umělou inteligencí? Nestává se občas, že váš über drsný kolega stojí v přestřelce s flintou namířenou do prostoru a jen čumí. Kolem něj se střílí, vybuchuje, ale on je totálně v cajku. Sem tam schytá nějakou tu ránu, ale nijak ho to nerozhodí. Všichni vaši společníci jsou prostě zenový mistři. Nejhorší je, že se to děje kdykoliv je příležitost. Vypadá to naprosto trapně a sráží to dost celkový pocit ze hry. Snažil jsem se na to nezaměřit, ale všude mi to bylo předhazováno. Nemluvě o šnečí chůzi, kdy je potřeba na NPC čekat, aby vykopli dveře nebo provedli jiný skript, který vás posune dál. Tohle je pro mě v roce 2011 naprostý trapas. COD 2 měl společníky více aktivní než tady. Vypadá to prostě děsně trapně.
Nejlepší na hře je však engine a grafika. Je opravdu nádherná. Převážně obloha vypadá fantasticky a v posledních třech misích se vám naskytne pohled na několik opravdu těžce nadprůměrně vypadajících panorámat. S tím opěvovaným ničením je to tak pade na pade. Někdy to funguje efektně a někdy vůbec. Můžete zničit tedy jen něco, tudíž bych to nepovažoval za nějak super vlastnost hry. Spíše efekty výbuchu a rozvíření prachu mi udělalo radost. Dal to ten správný feeling z války. Zmatek a nutnost čekat, až usedne písek/prach, aby jste mohli vidět na nepřítele. Ten engine je prostě fantastickej.
Mimo to jsem ale v singlu nezažil nic super. Neefektivní využití QTE je otravné a měl jsem pocit, že se ke hře jednoduše nehodí.
K tomu toliko toto. Kdybych měl najít důvody, proč hru hrát, tak kvůli třem posledním misím, grafice a enginu. Jinak ani fň.

Pro: engine, grafika, poslední tři mise, krátká herní doba

Proti: demence NPC, špatný koridor, nudný příběh, soundtrack, bugy, QTE

Ne, nemám sil na zplození nového komentáře a tak použiji své komentování hry na Facebooku, v průběhu hraní několika prvních misí...

BF3 sice vypadá pěkně, zvuk má výborný, ale... TAK DEBILNÍ UI JSEM JEŠTĚ NEVIDĚL... V krytu za kusem betonu se snažím zamířit a najednou do mě vrazí dva poloslepí idioti a vytlačí mne rovnou do kulometný palby. No to si z nás dělá DICE prdel, ne?!!! A to není ojedinělý případ. Uprostřed palby mi prostě naběhnou před mířidla a než stihnu sundat prst ze spouště, objeví se "palba do vlastních řad nebude tolerována". Být to místo nich vývojáři, naházím jim tam ještě pár granátů...

Další bug, který bych čekal možná u 3rd person rubačky na deset let starém enginu a ne u vyhypované "moderní" střílečky. Stojím půl metru od zdi a střílím na nepřítele. Vlastně nestřílím. Kulky se rozprskávají o neviditelnou stěnu těsně před hlavní mé zbraně a enemák mi zatím s radostí děruje kolena...

Po dalších minutách hraní mi z BF 3 začíná být špatně a se slzou v oku vzpomínám na COD MW2. Spolubojovníci vyběhávající ze zdí a zase do nich mizící, občas se podlahou sunou jenom jejich hlavy... Někdo nadává na skriptované situace v COD? Tady je člověk neustále nucen k pohybu, protože na každých deseti metrech začíná další skript s nabíhajícím dalším nevystřílitelným, nekonečným zástupem tupých nepřátel. Grafických bugů též nepočítaně - panáci ve zdi jsou to menší zlo - mizící textury to větší... Sakra, co to hraju? Betaverzi???!!!

Podotýkám, že hraji ZAKOUPENOU originálku, která se ještě k tomu spouští opravdu šikanózním způsobem. Spustím Origin a chci hrát. Jenže místo toho se po synchronizaci s cloudem nastartuje prohlížeč s domovskou stránkou BF a tam musím opět kliknout na ikonu. Poté se znovu spustí synchro s cloudem Originu a po chvilce čekání konečně hra... To mě má hřát na duši a dávat dobrý pocit ze zakoupené hry? Dát za ni plnou palbu, tak by to byla patrně má poslední originální hra od EA. Naštěstí mne vyšla asi jen na 12Kč v bundlu s dalšími devíti a EA z toho neviděli ani korunu, vše dali na charitu. Asi vědí proč. Charita se nyní musí starat o zástupy platících hráčů, kteří zoufalstvím zešíleli u jejich her...

Ne, neděkuji, nechci. Takhle mi tlak už dlouho nic nezvedlo, odmítám hru dohrávat. To by se ostatně rovnalo pokusu o (v lepším případě) zařazení mezi ty, o které již ona charita pečuje.

EDIT 18.9.2013:
Abych se ujistil, že není chyba na mé straně, nechal jsem zkontrolovat aktualizace driverů i instalaci a aktualizace samotné hry. Vše je dle Originu a nVidie aktuální k 17.9. tudíž bugy budou opravdu na straně vývojářů a ne mé verze... :(

Pro: Grafika, zvuk.

Proti: Cokoli, co dělá dobrou hru hrou a zde se to vývojářům podařilo zmršit strašlivým způsobem.

+17 +23 −6
Dámy a pánové... Tleskám studiu DICE... (A né poprvé, už jsem tleskal u Mirrors Edge)
BF3 je jedna ... je nejlepší hra, co jsem kdy hrál (pokud nepočítáme Bazooka Sheep :) )

1. Hra, hratelnost

Nádhera, od prvních obrázků menu po poslední frame před titulkama - Nádhera
Hra vás hned vtrhne do děje. Takhle dobrej tutoriál jsem ještě neviděl - a není to jenom metrem a "živejma" cílema místo figurín, ale hlavně hned dějem, návazností a akcí.
Herní linie je... Zvláštní... Občas jsem si připadal jako v písničce "One step forward and two steps back", prostě retrospektiva, ale v dobrym.
Hráč nehraje za jednu postavu, ale za více. Jedna postava je hlavní, jedna mírně hlavní a pak asi 2 vedlejší. Ty dvě vedlejší mě bavily asi nejvíc - koho z vás nebavilo lítání ve stíhačce a řízení tanku?. Nevím proč, ale třeba v COD: MW 1 a 2 se mi koncept více postav líbil víc. Například, když mi zabili Ghosta, tak mi to bylo líto a když Jacksona alias Borodina, tak to bylo šokující. Samozřejmě, že když zabili Millera, tak mi to bylo líto, ale docela jsem to čekal. Mimochodem, tahle scéna mi hodně připomněla scénu z MW1, jak zabijou toho prezidenta. A pár scén mi připomnělo některé okamžiky z MW2 a Black Ops.
Určitě nejen já jsem se těšil na BF3, protože v BC2 byl ten slavný systém "Rozstřílej, co vidíš". V BF3 není tak naplno využit. Ale není to ani dobré, ani zlé. Je to prostě tak. Není to zlé proto, že BC2 se mi díky tomu dost sekalo, BF3 jede naplno. A taky bych nechtěl vidět, co zbyde z tý vily, jak si tam rusáci hráli na vojáčky s RPG. A není to dobré proto, že například se mi týpek schoval za roh a co bych udělal v BC2? No prostřelil roh. Tady jsem běžel za týpkem, ten na mě vyskočil a jediný, co jsem viděl, byl nůž v levé polovině hrudníku. To je dost sviňský. Týpek leží na zemi, jdu ho dodělat a buch ho! You're Dead! Ale nevadí, člověk se naučí ostražitosti.
Líbí se mi, že narozdíl třema od ARMY v příběhu nejsou vymyšlené státy a místa.

2. Grafika

BOMBA - jednoduše BOMBA
Obličeje - 100%
Oblečení - 100%
Auta - 85%, ALE všechny ostatní vozidla a letouny - 100%
Zbraně - 100%
Zem + Šutry - 90%
Baráky - 100% Ty po zemětřesení dostávají ještě +15% za vtipnost
Voda - 110% (ano, to byla nádhera)
Takhle krásnou grafiku jsem viděl naposledy v Crysis

3. Zvuky

Paráda. Každá zbraň má svůj, každé vozidlo má svůj. Dialogů dost a vtipné! -> "To byla T-90 a já pořád dýchám" (Musíte vidět, abyste pochopili)
Johnny Cash na začátku - paráda, ostatní hudba krásně sedí do prostředí a navozuje atmosféru. Správná hudba do hry dělá tohle vše a zároveň je nenápadná. Ale já si všímám :)

4. Ovládání

Jedna rada. Notebookaři - radši si dávejte bacha na kombinace tlačítek s Fn - ze mně to dělalo roztočenou korouhev a žádalo to restart hry.
Ovládání je v pohodě. Na nic jsem si nestěžoval. Akorát to potřebuje sžít se s tím.

Jen jedinou vítku mám. Hned ve druhé misi si týpek suveréně ponořil pažbu zbraně do opěradla řidiče. Ale více chyb jsem si nevšim.

Normálně se stavím víc na stranu COD než BF. Ale po tomhle zážitku se MW3 bude muset hodně předvést!

Herní doba - asi 5 hodin... Můj Rambo-styl (ano, hraju na nejlehčí :P ) si žádal hodně smrtí (jen se smějte :D ).

Pro: Grafika, příběh, že jsem to rozchodil bez sekání, zpracovanost, atmosféra...

Proti: Ne všechno jde zničit, místy lineárnost a předvídavost... -15%

+14 +18 −4
Jelikož mulťáky opravdu nehraju, protože si myslím, že mne akorát zdržují od dalších single player her, tak jsem vyloženě šel po singlu.

A musím říct, že já jsem zklamaný nebyl. Jasně, člověk od toho nemůže očekávat příběhovou FPS, ale jako určitě kvůli tomu si člověk nepustí tohle. Za to střílení, toho je tu opravdu dost a dokonce je tu příběhová linka a hrozně mi připomíná 24 hodin a podobný věci.

A jelikož jsem fanda akčních seriálů i béček a všeho, co se jen mihne kolem akčního žánru, tak tohle mne fakt bavilo. Dá se tady najít spoustu negativ proč si to nepustit nebo proč být tím otráven. Ale já byl naopak opravdu potěšen. Hra je totiž audio porno. Ano, to audio je tady prostě fakt dokonalé a tak ozvučenou hru jsem dlouho neslyšel. Ať jste v lese, v koridoru nebo ve stíhačce, vše kolem vás prostě vcucne jako kdyby jste tam stáli vy. Do toho parádní vizuál, který i dneska dává nafrak spoustě titulům, tak máme recept na dobře strávených cca 8 hodin.

A když koupíte hru pomalu za euro, tak proč toho nevyužít. No rozhodně půjdu po dalších singlech protože zas taková ztráta času to pro mne nebyla.

Jinak zbytek za tu dobu, co je hra venku, už bylo řečeno, takže žádný zdržování, jde se do další války.

Pro: audio, vizuál, béčkový příběh, dabing postav, prostředí, Mark Ivanir, hra za rusáky, spousta střílení

Proti: hlavní postava ve hře vůbec nemluví, minihry ve stíhačce, vedlejší postavy moc nepoznáte

Přidám můj stručný komentář:
Hra Battlefield 3 je dobrá. Pokud chcete hrát multiplayer, je vyloženě pro vás. Pokud si chcete jen ve chvilce volna zahrát singleplayer a mulťák vás moc nezajímá, asi po 6ti hodinách vás čekají závěrečné titulky a vy si řeknete, že to byla snad ta nejkratší hra, co jste hráli. Každopádně i po jejím dohrání zábava nekončí. Já ale patřím mezi ty, kterým záleží i na singleplayeru, takže mě Battlefield trošku zklamal. Příběh je dobrý, ale krátký...

Pro: skvělá grafika, dobrý multiplayer, mise v kooperaci

Proti: velmi krátký singleplayer, občas nějaké bugy

+5 +9 −4
Označit tuhle záležitost za "Epickou" nebo "Revoluční" je zavádějící. Co do pořadí třetí díl úspěšné multiplayerové série uchází, ale jakožto hrdý nástupce Battlefield Bad Company 2 se rozhodně netváří. V jádru se jedná o lehce ochuzenou zmiňovanou dvojku s vylepšeným grafickým kabátkem a pořádnou porcí královské multiplayerové zábavy. Jedna z těch málo her co udrží úroveň v multiplayerových střílečkách. Záležitost, kterou se vyplatí vyzkoušet.

Pro: Stále je to vynikající Battlefield, Grafika, Multiplayer

Proti: S trojkou žádné problémy nejsou.

+11 +13 −2
Hru jsem si koupil kvůli multiplayeru a mé hodnocení 75% je vztahováno spíš na SP část, takže kdo hraje multoš a baví ho ať si přidá 10%-15%, ale SP není až tak úchvatný. Samozřejmě je lepší jak poslední díly serie CoD, ale to není až, tak těžké když si člověk uvědomí jaká je CoD slátanina (hlavně BO a MW3).

Pro: Multiplayer, grafika, zvuky

Proti: kratší kampaň, větší HW nároky

+1 +7 −6
Takže, pány a dámové, tato hra Betlfild tři je moc dobrá hra a to rovnou tak, že nejvíc. Já nejdřív nechtěl jsem hrát tuto hru, protože u nás v Rypitví nebyl na tuto hru komp dost silný, aby tuto hru utáhl. Ale pak jsme v zemědělském družstvu zatáhly do kompu tří osm šest, co na něm Laťka dělá úžetnictví našeho valacha Ludvíka a hned tento komp tuto hru Betlfild tři utáhl, a to tak, že ultra.

No a o co že v této hře Betlfild tři jde v této hře Betlfild tři jde především oto, že střílíte z hodně zbraní co v této hře jsou a to třeba v této hře je: vrtulník, tank, letadlo, nebo i motorový vodní. Haha to je chlama třeba když jste v letadlo a lidi dole po vás střílejí pistole a nemůžou se trefit, taky blbí. Co bych dále o této hře Betlfild tři řekl? V této hře Betlfild tři je dobrá grafika ultra, ale ja jí mohl hrát jenom chvilku, protože pak už se náš valach Ludvík z tažení této hry tolik utáhl, že u tažení této hry zdechnul a je teď u nás ve špajzu v salámu, co si ho dáme až zas nebude v zimě co jíst. Taky v této hře je dobrá zvuk, co jakože buchá mocně kolem a vyste uplně jak hej to je jak by to buchalo vedle mňa. Ale to vedle vás nic nebuchá, to buchá tam uvnitř v této hra Betlfild tři.

Závěrem chci říci k této hře, že kečup.

Pro: vrtulník, letadlo, tank a motorový vodní

Proti: Že nám chcípl Ludvík

+12 +27 −15
Povedeny, velice povedený díl a již při hraní bety jsem byl nadšený. Všechno jak je krásně zpracované, voják jak si poradí s překážkama před ním, šílené přestřelky. Škoda že nejdou ničit i maximálně velké budovy jako tomu bylo v Bad Company 2. Nic ale Battlefieldu neubira na tom, že je to pořád a stále nejlepší multiplayerovka, kde se hráč může vyřádit jako nikde jinde. Skvělá grafika, skvělé zvuky.

Pro: Grafika, zvuky, multiplayer, hra představující jakousi reálnou válku.

Proti: Docela veliké HW nároky, krátká kampaň, nevyvážene a hrozně tupé Metro!!

+6 +8 −2
Pokud hodnotím pouze single, tak si hra lepší hodnocení nezaslouží. Akce je to na mne až moc frenetická, i když je to lepší než Modern Warfare. Co mě ale otravuje hodně jsou vyžadované sekvence tlačítek alá Capcom hry. Zde to vůbec nefunguje a nemá to šťávu. Grafika je velmi dobrá, ale nikoli revoluční. DX11 tam není vidět. C2 s DX11 vypadá citelně lépe. velké plus má B3 za optimalizaci.
Multiplayer jsem nikdy nehrál, protože je to ztráta času, ale vždycky mě bavily kampaně a příběhy. V dětství/pubertě jsem si užíval série Modern Warfare nebo Black Ops (1+2), na nichž jsem vyrůstal. Dnes je na tom CoD stejně špatně jako Battlefiel, ale tehdy tomu tak nebylo. Druhá taková velká FPS série byla ovšem Battlefield, do níž jsem se taky ze zvědavosti pustil, ale která měla podstatně odfláklejší kampaň, čímž mě tedy nikdy nijak nezaujala. Jak u třetího tak i čtvrtýho dílu mi přišla dobrá jenom první mise kampaně, která byla takovým hookem na hráče. Jinak to ale stálo za prd a podle toho taky hodnotim.
-9 +2 −11
Hezká grafika, kampaň na nic, multiplayer velmi zábavný a vydrží i na rok s těmi DLC. Prostě zábava. Nicméně se dá hrát tak nějak jen hardcore mód, protože když hrajete normálně, tak do nepřátel vysázíte hromadu munice, až nepřirozeně mnoho. Semtam nějaká chyba, jakože se na vás zrovna nasadí tank a vymrští vás to sto metrů do vzduchu, apod., ale to se člověk alespoň proletí a může toho využít jako výsadku na nepřátelské území.
-1 +2 −3
Tááák tohle je vážně super hra :))) nejlepší na světě, lepší střílečka fakt asi není. Pěkná grafika, hezký zbraně a i tráva vypadá hezky a oheň taky. Jen škoda že člověk nemůže hrát za divokého psa nebo vlkodlaka, bylo by to víc super :((( Nebo za úpíra, kdyby tam byl upír a šlo za něj i hrát, tak dám hře 200 '%

Pro: nejlepší hra na světě

Proti: nemožnost hrát za upíry :(((

-23 +9 −32