Rozšíření pro fantasy akci AMID EVIL z roku 2019 je zároveň jejím prequelem. Hráč se chopí potulného bojovníka, který ještě není Šampiónem a není ani držitelem legendární sekery, se kterou začíná v původní hře. Právě pro ní se vydává do titulního Černého labyrintu, nejprve ale musí projít všemi jeho zkouškami.
Přídavek přináší zejména novou kampaň složenou z devítky rozlehlých úrovní, kde na bojovníka čeká řada nových nepřátel, četné nástrahy a dva bossové. Vrací se staré dobré zbraně, ovšem absenci sekery nahrazují pěsti a Aeturnum zastupuje kosa, schopná jediným švihem poslat k zemi větší množství protivníků. Přidanou kampaň doprovází nová hudba od skladatele Andrewa Hulshulta.
Je to jednoduché (hratelností i obtížností), svižné, pěkně to barevně prská a bouchá (pokud oplakáváte zákaz ohňostrojů, Amid Evil by mohl být právě pro vás), občas se objeví lehký logický rébus (v uvozovkách), jindy zase boss, a za necelé 3 hodiny máte hotovo.
Zábavnost prudce stoupá s počtem nepřátel na obrazovce a pestrostí jejich skladby. Bohužel po většinu času proti vám stojí jen hrstka monster (navzdory rozlehlosti lokací, které tak působí zbytečně megalomansky) a pořádné adrenalinové akce se dočkáte až v posledních levelech. Pokud DLC obsahuje nějaké nové typy nepřátel (obsahuje, dočetl jsem se na internetech), nepoznal jsem to, jelikož vyšlo až dlouhé 4 roky po vydání základní hry. Nová zbraň je super, ale taky se (minimálně v základním módu) jedná v podstatě jen o variaci na to, co nabídla již předchozí hra.
Z nějakého důvodu je hra velmi tmavá, od dob úplně prvního Unrealu jsem nehrál tak černou FPS. Hudba je povrchní mainstreamové soundtrackové nic.
Pouze pro velké fanoušky původní hry, kteří by rádi více téhož.
Pouze pro velké fanoušky původní hry, kteří by rádi více téhož.
special_plan