Zatímco Night Springs jsou nekvalitním DLC přírůstkem, o The Lake House můžeme říct pravý opak. Příběh posouvá crossover s Control na další úroveň a teasuje pokračování, podobně jako AWE DLC ke Controlu teasovalo druhého Alana Wakea. Do rukou se nám tentokrát dostává agentka FBC, s níž jsme se potkali už v základní hře a vydáváme se na základnu, z níž agentura pozorovala Bright Falls a jeho anomálie.
Co je na základně zvláštního? Je vlastně úplně stejná jako Oldest House, který se nachází v New Yorku. Jak už víme, tento samotný dům je vlastně takovou anomálií, takže asi i dává smysl, že jeho odnože na tom budou hodně podobně. Hned na začátku vás hra navíc zaskočí novým a asi dosud nejděsivějším nepřítelem, který je zdeformovanou figurou tvořenou z barvy.
A jak DLC vlastně funguje? Vlastně asi přesně tak, jak byste si představili Control s gameplayem Alana Wakea. Novinek hra sice moc nepřináší a agentka nemá žádné schopnosti, ale na druhou stranu taky není Jesse, aby levitovala nebo házela pomocí telekineze předměty. Místo toho dostanete do rukou na chvíli zcela novou zbraň... která sice není tolik výjimečná, ale aspoň tu máme nějakou inovaci.
Těsně před koncem pak potěší onen teaser na druhý Control, který Remedy během Game Awards následně rozvinulo v plnohodnotný trailer. S The Lake House jsem tak byl víc než spokojen a je opravdu škoda, že takhle nevypadalo i první rozšíření.
Blackhand47
Yokolobuna
Cathan
Pro: Další propojení s Control, staronové prostředí FBC, děsiví nepřátelé
Proti: Takhle mělo vypadat i první DLC