Zerograve je střílečka z pohledu vlastních očí, v níž hráči ovládají malý bojový dron, který se musí prostřílet až ke staničnímu mainframu ve futuristických prostředích. Hra umožňuje pohyb do šesti směrů v nulové gravitaci a nabízí širokou škálu zbraní a vylepšení hráčova dronu.
Kampaň hry se skládá z 24 úrovní začleněných do čtyř biomů. Během průletu levely hráči narazí jak na běžné nepřátelské boty, tak různé hazardy, uzavřené arény a bossy. Do akce si lze vzít dvě dvojice zbraní, mezi nimiž si lze přepínat, přičemž arzenál se skládá jak z primárních zbraní s nekonečným střelivem, tak z účinnějších sekundárních zbraní. Kromě kampaně je přítomen i horde mód v arénách, kde se hráči snaží nahrát co nejvyšší skóre.
6DOF v Tron-like prostředí. Navigace nepůsobí rušivě, krásně zapadá do prostředí. Častá, nicméně nenásilná motivace ke změně strategie (hra občas hráče uzavře do místnosti, jindy je třeba využívat velká prostranství, různá skladba skupin nepřátel také znamená změnu přístupu, nemluvě o zkoušení různých primárních a sekundárních zbraní). Postupné vylepšování lodě (parádní je, že i při fail, v mapách sice nelze ukládat, nicméně opět to ničemu nevadí). Enviromental hazards (často aktivní typu elektronického vlaku, pulzující / postupně stoupající "lávy" nebo přibližujících se ledových stěn). A tak akorát nastavená a postupně gradující obtížnost. V podstatě se mi to ze všech Descent-like věcí co jsem zatím hrál (Desecrators, Forsaken, Overload, Retrovirus a Zerograve) líbilo nejvíce.