Wordle je hádání slov. Je dostupná jako webová hra, nebo v aplikaci The New York Times Games pro mobilní telefony. Úkolem každé hádanky je uhodnout anglické slovo (ze slovníku americké angličtiny) o pěti písmenech s využitím nápověd v podobě šedých, žlutých a zelených políček. Šedé políčko znamená, že vámi zvolené písmeno se ve slově vůbec nevyskytuje, žluté znamená, že ho ve slově sice najdete, ale na jiném místě, a zelené pak znamená, že se vám písmeno povedlo správně určit. Na uhádnutí každého slova máte pouhých šest pokusů.
Hra každý den nabízí jednu jedinou hádanku, která je pro všechny hráče stejná. Po úspěšném i neúspěšném dokončení hádanky se výsledek zapíše do vašich statistik. Výsledek lze v podobě vygenerované zprávy jednoduše sdílet i na sociálních sítích jako je Twitter.
@Strady (27.03.2022 14:26): Jj, mám 3 slova = 15 písmen včetně všech samohlásek a to už hodí slušnej základ :) Ale největší radost jsem měl v létě, když to moje jedno slovo bylo správně a měl jsme poprvé a asi naposled hru na první pokus :D
@Paul (15.02.2024 19:19): 5. pokus, slovo neznám, ale na první pohled vypadá logicky, takže to dneska asi nešlo zkazit :)
Pro: rychlovka, procvičování bystrosti a angličtiny, náhražka křížovek, jen jednou denně
Proti: jen jednou denně, chytlavé