Trauma Team je pátou vydanou hrou v sérii her z fiktivní nemocnice Resurgam v USA. Na rozdíl od svých předchůdců se tento titul více odklání od nadpřirozených prvků lékařské mechaniky a snaží se ještě více zapojit hráče do reálných chirurgických úkonů s vylepšenou hratelností. Simulované operace jsou ale nyní tolerantnější k chybám; hra nabízí i snadnější obtížnost a vyšší zážitek z příběhových kampaní, během nichž se hráč ujme role celkem šesti pracovníků nemocnice, mezi nimiž nechybí ani kampaň s vyšetřováním vražedných případů v kůži forenzní specialistky. Hráč postupně musí projít několika misemi v kampani každé postavy a po odehrání všech se odemkne další příběhová kampaň zastřešující celkem 12 misí v kooperaci celého týmu.
Hra je ovládána výhradně dálkovým ovladačem v kombinaci s nunčakem pro Nintendo Wii nebo WiiU, jimiž se provádějí složité chirurgické zákroky a jiné manuální úkony, jako třeba endoskopické vyšetření, ovazování či použití defibrilátoru.
Po prvních dvou dílech na Nintendo DS Trauma Center: Under the Knife a Trauma Center: Under the Knife 2 vyšel kompletní remake prvního dílu pro Wii s názvem Trauma Center: Second Opinion, následovaný Trauma Center: New Blood.
Teprve Trauma Team však přinesl dlouho očekávaný upgrade v unikátní hratelnosti, nicméně nikdy nedošlo k jeho vydání v Evropě, takže hru si mohli zahrát pouze hráči v USA a v Japonsku.
@jones1240 (19.03.2025 09:12): Jo, to by bylo taky fajn. Přesně jak píšeš. Něco takového navíc by to mohlo ozvláštnit.
Tales of Graces si nechávám na později, možná letní cestování. Ještě uvidím podle situace. Zítra si (doufám) půjdu pro Xenoblade Chronicles X a pak mě měsíc a půl nikdo neuvidí :)
Pro: Operace; unikátní zážitek
Proti: Západní verze pouze v USA; dabing; scénář nic extra