This Ain’t Even Poker, Ya Joker

11.12.2025
1 hodnocení Platformy

This Ain’t Even Poker, Ya Joker je kartová idle hra, v ktorej bude vašou úlohou otáčať karty a získavať mince. Musíte sa v nej dostať preč z cirkusu, teda z miesta, kde vás uväznil miestny šašo, ktorého ste vašou prítomnosťou veľmi nahnevali. Ten vás však prepustí až keď získate miliardu mincí. Je preto potrebné dať dokopy čo najlepšiu kolekciu kariet, z ktorých následne odohráte tie najsilnejšie, aby ste za ne dostali náležite zaplatené. V tejto hre každopádne neprehráva nikto a poker si tu žije úplne vlastným životom.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

• PC 60
Myslím si, že všetko čo bolo povedať k tejto hre som popísal vo svojej recenzii, ale v rámci tohto komentáru to trochu skrátim. Na začiatku som mal pocit, že mám pred sebou najhoršiu hru, akú som kedy mal možnosť vidieť. Postupne som sa však začínal prepracovávať k reálnej hrateľnosti a všetko začalo naberať trochu jasnejšie kontúry. Osobne poviem, že nie som fanúšikom hier, ktoré sa hrajú samé. Vždy je ideálne, keď ako hráč nejakým spôsobom môžem veci ovplyvňovať a nebudem mať pocit, že všetko za mňa robí robot. Je mi jasné, že idle hry na tomto princípe fungujú, ale aj tak minimálne sú aktivity, ktoré ako hráč musím robiť. Tu som ich však nejaký čas vôbec nevidel. Až do určitého bodu.

V princípe môžem povedať, že neustále bude nutné navyšovať level vašich balíčkov a z času na čas nakúpiť nejaké vylepšenia alebo urobiť určité aktivity, ktorými môžete získať nové karty do balíčkov. Všetko ostatné ale funguje úplne automaticky. Najprv na veci budete musieť aspoň klikať, postupom času však nebudete musieť robiť ani len to. Dokonca je fascinujúce, že neskôr sú v hre úlohy, kedy hra po vás bude chcieť, aby ste niekoľkokrát otočili kľukou na čertíkovi v krabici alebo nechali vystreliť šípku do terča, no s určitými vylepšeniami už nebudete musieť robiť ani len tieto aktivity. To už človek skutočne nadobúda pocit, že môžete hru pokojne opustiť na hodinu, nechať ju zapnutú a proste nechať kumulovať svoje zisky v minciach.

Miestami to ale bolo celkom fajn, pretože sedieť pri tejto hre bola miestami skutočne poriadna záťaž na moje oči. Táto hra je neskutočne presvetlená a plná efektov, kde všetko bliká a žiari a veľmi rýchlo z toho vie rozbolieť hlava. Epileptikom túto hru odporúčať určite nebudem. Odhliadnuc od toho ma ale postupne celkom bavilo hľadať spôsoby ako vylepšiť svoj balíček kariet. Získať nové karty, vyhodiť slabšie a prinášať väčšie zárobky... v tom tkvela technika, ktorú som musel pochopiť a nájsť v nej zmysel. Aj hra, ktorá sa hrá sama v princípe nemôže fungovať bez zásahu hráčov. Inak by to celé trvalo celú večnosť. Ale správnou taktikou pokojne môžete dostať svoje zárobky až do úrovne sextiliónov, čo mi prišlo neskutočne fascinujúce.

Ak chcete hru, v ktorej reálne budete mať pocit, že hráte karty a pracujete s nimi, tak lepšia voľba bude pre vás niečo ako "Balatro". Ak ale vám stačí, že všetko bude fungovať automaticky, nemáte šancu nikdy prehrať a budete len sledovať ako sa vám kumulujú zisky ... možno vás to chytí. Uznávam, že po čase to bolo veľmi návykové. Dokonca to skoro malo efekt nevýherných automatov.