@Drolin (27.04.2025 13:12): Moc to hrotíš :)
@jones1240 (27.04.2025 10:32): Proto bych tyto "dema" ani nehodnotil (respektive v konkurenci plnohodných adventur to není příliš možné) - nyní je Flayed Man třetí nejlepší 2D adventura roku na DH. Na Steamu klidně palec nahorů a recenzi jako podporu tvůrci, ale zde, v agregátu hodnocení, je to spíše kontraproduktivní.
AGS forum a hry z něj jsem jednu dobu sledoval (a hrál) pravidelně, vedle RPG Maker tvorby to byl zlatý důl na indie tituly. Pak to více komercializoval Wadjet, a ačkoliv produkční kvalita stoupala, tak už to nebylo ono.
A vlastně ne, úplně nejlepší je The Cat Lady, u které si člvoěk ani nevzpomene, že je na tomto enginu!
@Red (27.04.2025 11:05): Díky za připomenutí, to (Mudlarks) už mám také dlouhé roky v plánu. Tak třeba někdy :).
@Red (27.04.2025 11:05): S těmi zdarma věcma jo, ale myslel jsem spíš, to nesrovnávat vyloženě s Hobbsem.
Tvůrce tu hru má prostě jako takovou kickstarter kampan, aby lidi koupili ten supporters pack. Verim ze jeho komercni titul by mohl byt skvelej.
Cloak and Dagger mělo taky takové jednohubky, třeba The Terrible Old Man tak to by bylo asi fér srovnávat.
Ale nejpůsobivější je pro mě Mudlarks, ta je tu několik let. Zadarmo a na několik hodin.
Jinak Flayed Man jsem taky zkoušel, docela působivá animace démona a "cut-obrázky".
@Drolin (27.04.2025 10:22): Jasně, týpek hodí hru zdarma, jenz ma vice koncu, vlastní ost, i cutscény.
Chce to dát jen aby ukázal jakým směrem by jeho tvorba šla, místo toho aby to schoval za paywallem a hned problém že to má procenta jak Hobbs.
Nemuzes prosimte srovnavat hru zadarmo na dvacet minut, s plnohodnotnou hrou komerční za kterou stojí Wadjet (vydavatel). Hodnotíme to v rámci toho co to slibuje :) Jako hororová povídka, ideální.
Jinak si očividně moc AGS her nehrál, když Hobbs top :)
Jinak si očividně moc AGS her nehrál, když Hobbs top :)
Tři obrazovky, poměrně nudné. Jako prototyp ale ok. Hodnocení 80+ (tedy více jak nejlepší AGS hra, The Excavation of Hob’s Barrow) je mimo.
@John Mirra (19.04.2025 11:05): Jo to chápu, ale tak libil se mi ten detail jak za sebou táhne tu nohu.
@jones1240 (19.04.2025 10:39): Jojo, ale zkoušel jsem jen dobrý konec, abych nebyl deprimovaný :)
Mně třeba trochu vadil už jen ten pohyb hlavního hrdiny... blé...
Mně třeba trochu vadil už jen ten pohyb hlavního hrdiny... blé...
@John Mirra (19.04.2025 10:32): Jsi to zahrál už? Ta atmosféra byla v některých scénách dost nepříjemná. Zkoušel si více konců?
@jones1240 (18.04.2025 14:17): Tak ano, nebylo to z hlediska nechutnosti tak špatné, ale stejně... úplně příjemný zážitek to nebyl (což je samozřejmě účel :D)
Můj rozhovor s tvůrcem hry.