Storyteller

23.03.2023
27.09.2023
10 hodnocení Platformy

Storyteller je logická puzzle hra, ve které budete coby vypravěč skládat různé příběhy. V každém příběhu máte před sebou zadání, několik komiksových polí a v dolní části obrazovky dostupné rekvizity a postavy, jež dosazujete do políček, díky čemuž skládáte celý příběh. Hra vybízí k experimentování a motivuje vás ke zkoušení různých možností, přičemž některé hádanky mají více řešení. Mezi příběhy k vyřešení je například Hamlet, Oedipus a jiné klasické příběhy.

Hra má jednoduchou ručně kreslenou grafiku a nese se v odlehčeném duchu. Celkem obsahuje 13 kapitol s různými originálními scénáři.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

• Android 85
Nápaditá a vlastně jednoduchá logická hříčka, ve které máte za úkol pomocí několika políček, scén a postav sestavit prostý komiksový příběh dle zadání. Spousta z nich se inspiruje klasickými díly např. od Shakespeara, ale jejich příběhy není potřeba znát, pokud se nechystáte plnit dostupné achievementy. Do hádanek se postupně přidávají různé podmínky a svou roli hraje prakticky i náhoda, kdy náhodným pokusem přijdete na novou mechaniku k posunu v příběhu.

Rozlousknutí řešení, ale i samotné skládání příběhu, je v kreslené grafice a jejím rozanimování zvláštně uspokojující a stalo se pro mě na několik dnů prakticky závislostí. Bonusové levely, které se odemknout po konci hry, jsou pak snad ještě zábavnější - ale nechci příliš prozrazovat, sami vyzkoušejte. Jde o takovou jednohubku na pár večerů, kterou si má určitě cenu zahrát a věnovat jí nějaký čas.

Kromě toho je aktuálně zdarma na Netflixu, tak to za nějaký pokus určitě stojí.

Pro: endgame, grafika, nápad

Proti: návykové