State of Decay State of Decay State of Decay State of Decay State of Decay

XboxX/S
kompatibilní
State of Decay State of Decay State of Decay State of Decay State of Decay
akce > 3rd person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Lidská civilizace, jak ji známe, je v troskách. Vše, co bylo doposud samozřejmostí a sloužilo nám pro zábavu, pohodlí a odpočinek, je nenávratně pryč a každý musí bojovat o své vlastní holé přežití. Z neznámého důvodu mrtví znovu ožívají, aby ukojili svoji neodolatelnou touhu po mase živých. Zombie zaplavují svět. Já přežil a několik dalších je také naživu. Musíme vytvořit skupinu a hledat další, protože jen tak máme šanci na přežití, kdybych zůstal sám, bože, ani to nechci domyslet. Se skupinou si najdeme lepší útočiště, vybudujeme obranu a musíme zajistit zásoby, jinak už dlouho nevydržíme. V sousedním městě prý také přežilo několik lidí. V noci jsme slyšeli odkudsi volání o pomoc, které za chvíli utichlo. Kdy to skončí? Bože, pomoz nám...

State of Decay je 3D akce, která se odehrává v otevřeném sandboxovém světě plném zombií a vrhá hráče do reálného světa, kde musí sám rozhodnout o tom, jakým způsobem přežije zombie apokalypsu. Začíná se tedy budováním komunity, obranou před množícími se útoky a pokračuje se hledáním dalších přeživších, i výpravami za zásobami do okolí. Nestačí už současná základna? Pak nezbývá nic jiného, než si najít novou.

Možná by se o State of Decay dalo hovořit i jako o simulátoru přežití, protože atmosféra je plná neustálé hrozící smrti. Zombie reálně reagují na hluk a pohyb, jednotlivé (hratelné) postavy budované komunity, mezi kterými lze přepínat, trpí únavou, žízní a hladem. Postavy také mezi sebou tvoří vztahy podle toho, jakým způsobem se k sobě chovají. Každé rozhodnutí je nezvratné a neexistuje způsob, jak se vrátit v čase zpět.

28. dubna 2014 vyšla remasterovaná verze hry, přepracovaná do rozlišení 1080p i s oběma datadisky (Lifeline a Breakdown), nazvaná State of Decay: Year-One Survival Edition.

28. dubna 2015 vyšla remasterovaná verze hry, přepracovaná do rozlišení 1080p i s oběma datadisky (Lifeline a Breakdown), nazvaná State of Decay: Year-One Survival Edition.