Home Invasion je první hratelné DLC pro hru Ready Or Not. Los Sueños zachvátil rekordní hurikán Antonio 5. kategorie, který v oblasti způsobil masivní škody na majetku a životním prostředí. Situace v oblasti je tak kritická, že si dokonce vyžádala stavbu hasičských záchranných center přímo na okrajích velkých nemocnic. Lidé, kteří při řádění hurikánu přišli o vše začali hledat útočiště mimo ulici a neváhají dokonce vnikat do cizích obydlí. Tyto invaze se zhoršujícím stavem hurikánu nabývají na intenzitě a vyvolaly reakci jednotek SWAT.
Ve třech nových misích budete čelit bezdomovcům ukrývajícím se v cizích prostorách, zvýšené aktivitě tamních skupin gangů, rabování. Charakteristickým prvkem bude dynamicky se měnící a často i zhoršující se počasí, které půjde ruku v ruce s omezenou viditelností, složitějším ovládáním zbraní a vyhodnocování situací. Ve hře přibyly nové zbraně, stejně jako nové oblečení pro vás a vaše členy týmu. DLC vyžaduje pro hraní původní hru Ready Or Not.
Home Invasion je prvním DLC pro hru Ready Or Not. Navazuje dějově na předešlé momenty hry a přidává do ní nové mise. Los Sueňos totiž zasáhl hurikán Antonio, který vystoupal až k rekordní páté kategorii. V oblasti je nouzová situace vyvolaná masivními škodami na majetku a životním prostředí. Lidé bez domova a ti, kteří přišli o střechu nad hlavou začali hledat útočiště mimo ulici a neváhají vnikat do cizích obydlí. Jak se situace se zesilujícím hurikánem zhoršuje, je do oblasti povolán tým SWAT.
Na místo tedy přicházíte opět vy a váš tým. Zavítáte na nové lokace zachvácené neustávajícím chaosem. Bude třeba například vniknout do rozpadajícího se objektu, kde nalezli útočiště ozbrojené skupiny závislé na drogách, squatteři nebo bezdomovci. Dále budete klidnit atmosféru v oblasti, kde řádí tamní gangy a kde se o sto šest rabuje. No a abychom se s týmem nepotulovali jen v chudinských čtvrtích, také se vydáme do honosného sídla, opět okupovaného všemožnými kriminálními živly.
Atmosféra hry je stejně dobrá, jako mise ve vanille. Troufnu si říct, že jsou i lépe navržené a barevnější. Opět půjdete zjednávat pořádek do míst, kde je zmatek a střílet se bude vydatně. Opět bude hlavním tahákem plnění misí na co nejvyšší stupeň F, E, D, C, B, A, A+ a S. Novinkou je i přítomnost živlu, která oblast značně znepříjeňuje. Po okolí se válí nepořádek v podobě polámaných větví, odpadků a často máte omezený pohyb směrem k cíli.
Teď k tomu, co mi na DLC vadilo. V podstatě jen dva, ale neprosto zásadní, faktory. Prvním je výrazně jednodušší obtížnost zejména díky nízkému počtu vašich nepřátel a druhou je krátkost. Home Invasion vás totiž provede jen třemi misemi a já osobně jsem měl vše hotovo na nejvyšší hodnocení během pěti hodin hraní. Hra mohla být klidně dvakrát tak delší, takhle jde jen o zábavu na jedno odpoledne.
Pro: lepší grafika, nové lokace, nové tematické zaměření, nové zbraně, uniformy
Proti: výrazně jednodušší než vanilla verze hry, příliš krátké