Pogo swing je jednoduchá relaxační plošinovka. Skupina dětí se odráží z houpačky a následně skáče na pogo tyči, co nejdál to jde. Tyč přitom při kontaktu se zemí musí držet co nejvíce kolmo k zemi, jinak ztratí rychlost a tyč se po několika špatných přistáních rozbije.
Čím dále děti doputují, tím více získají peněz. Peníze získávají i za kontakt s ptáčky (kteří dotyčné dítě vystřelí o něco výše) a za přemety vpřed či vzad.
Za utržené peníze je možné houpačku a pogo tyč vylepšovat - je možné koupit větší houpačku, delší lano, získávat více peněz za přemety atd. Cílem hry je získat 50 000 dolarů, za které je možné koupit si na houpačku raketu.
Kdybych měl vybrat hru, kterou hraju rád a velmi se za to stydím, byl by to určitě Pogo Swing.
Je to relaxační a postřehová flashová hra s vtipným nápadem - skupina dětí si chce vydělat na raketu, takže se rozhodnou, že budou vyskakovat z houpačky a následně skákat na pogo tyči a za to že jako budou dostávat peníze. Jak to? No protože je to flashová hra, to dá rozum.
No a to je princip celé hry, snažíte se doskákat co nejdál to jde. K tomu musíte dopadnout vždy co nejrovněji, jinak zpomalíte nebo rovnou spadnete. Vaše pogo skákací tyč taky vydrží jen určitý počet dopadů, ale můžete si ji postupně vylepšovat, stejně tak tako velikost houpačky nebo třeba bonus, který získáte za to, že ve vzduchu uděláte přemet.
Navíc se můžete odrazit od obří houby či od ptáčka ve vzduchu a koupit si maximálně tři papírové draky, kteří vás vynesou docela vysoko a zvýší rychlost.
Cílem hry je získat 50 000 peněz na raketu, po jejímž odpálení hra končí. Přičemž to má celé docela ujetou pointu: dítě na raketě se roztočí tak rychle, až překoná bariéru času, cestuje jím 65 000 000 let zpátky a dopadne na Zemi tak tvrdě, až způsobí tlakovou vlnou vyhynutí téměř kompletního tehdejšího života. Tedy aspoň tak to vypráví učitel ve škole, načež se objeví novinový titulek, že místní škola slíbila, že přestane šetřit a místo bezdomovců začne najímat opravdové učitele... :D
Je to hrozná blbost, ale i po těch letech mě stále baví :)
Je to hrozná blbost, ale i po těch letech mě stále baví :)
John Mirra