Payday 2 Payday 2 Payday 2 Payday 2 Payday 2 Payday 2
PS5XboxX/S
kompatibilní
Payday 2 Payday 2 Payday 2 Payday 2 Payday 2 Payday 2
akce > taktická akce

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano

Pokračování akční kooperativní hry, viděné z pohledu hrané postavy - ty zůstávají stejné jako v prvním díle (jeden ze čtyř kriminálníků: Dallas, Hoxton, Wolf nebo Chains). V jejich kůži a s maskou na tváři se budete snažit plnit různé zakázky (pro ukrajinského mafiána nebo drogového bosse). Ty je nově možné plnit dle lukrativnosti a díky tomu se vypracovat až na zloděje první velikosti.

Na rozdíl od předchozího dílu dostali naši gangsteři do vínku na výběr ze čtyř povahových rysů (Mastermind, Enforcer, Ghost a Technician) s vlastním stromem schopností a zcela rozdílnou výbavou. Mastermind představuje osobnost, která oplývá charismatem potřebným k ovládání nebohého davu, Enforcer nejde pro střelbu daleko, Ghost je tichošlápek, upřednostňující nehlučný a rozvážný postup a Technician, doplňující tým svou zálibou v "hračkách" podpůrného charakteru. Správně zvolená profese a vybavení (úprava zbraní) v rámci týmu je klíčovou veličinou pro zdárné plnění úkolů (vykrádání, zbavování se mrtvol aj.). Za takto splněné úkoly získává hráč body na zlepšování výbavy a rozvoj vlastního alter ega a také určité price money, umožňující nákup předmětů k jednotlivým misím (mapy k cílům loupeží, rozmístění kamer objektů, plán bezpečnějších únikových tras atd.).