NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13
NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13 NBA 2K13
sportovní > basketbal *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano

Je tu další rok a s ním je tu nový díl basketbalového simulátoru NBA 2K13. Výkonným producentem se exkluzivně stal, pro tento nový ročník, americký rapper Jay-Z.

Ve hře si můžete zahrát za všechny týmy ze sezóny NBA 2012, ale jako bonus bude k dispozici i tým Dream Team z roku 1992. Můžete tedy hrát za hvězdy jako je Michael Jordan, Magic Johnson či Karl Malone.

K dispozici je mód My Player, kde si vytvoříte vlastního hráče a provedete ho celou sezónou. Dále naleznete mód My Team, kde si zase vytvoříte vlastní tým a budete bojovat o vítězství. A samozřejmě zůstávají klasické módy jako exhibice či sezóna.

První velkou novinkou je vylepšená umělá inteligence, vaši spoluhráči s vámi lépe spolupracují a naopak protihráči lépe brání. Další novinkou je prvek, který se nazývá individual skills, to znamená že každý z hráčů bude zaměřen na své vlastní schopnosti. Celkem jich je 31 a každý hráč jich může mít maximálně pět, ale nějací nemusí mít ani jednu. Dovednosti představují hráče takového jaký je a to může mít vliv na dění na hřišti.

Grafika prošla několika vylepšeními. Například byl vylepšen interval mezi vstřeleným košem a oslavami diváků. Dále bylo vylepšeno postranní dění, trenér běhá po střídačce, roztleskávačky roztleskávají. Utkání je komentováno a do hry byly přidáni i reportéři, kteří vám podsunou i nějakou tu zajímavost. Celkově toto vše má dávat dojem pravého televizního přenosu NBA.

Součástí hry je také soundtrack, ve kterém nebude chybět pár songů od Jay-Ze. Zazní také písničky od Daft Punku či Coldplay.

Grafika prošla několika vylepšeními. Například byl vylepšen interval mezi vstřeleným košem a oslavami diváků. Dále bylo vylepšeno postranní dění, trenér běhá po střídačce, roztleskávačky roztleskávají. Utkání je komentováno a do hry byli přidáni i reportéři, kteří vám podsunou i nějakou tu zajímavost. Celkově toto vše má dávat dojem pravého televizního přenosu NBA.

Oficiální stránky hry (http://2ksports.com/games/nba2k13)