Toto bude rýchle, pretože som len pred 2 dňami popísal, ako vyzerá klasická hidden object hra vydaná spoločnosťou Artifex Mundi. Normálne by to asi nestálo za reč, lebo písať furt to isté je pomerne nuda, ale pri hraní tejto hry som si spomenul na (podľa mňa) adventúrny klenot Sanitarium. V Mind snares sa tiež hovorí niečo o autonehode, potom o nejakom sanatóriu, resp. nemocnici a autori mali aj tu uľahčenú prácu, keďže nemuseli vymýšľať, ako prepojiť na seba nijako logicky nadväzujúce prostredia.
Tým ale ani náhodou netvrdím, že Mind snares nejako výrazne vybočuje z Artifex Mundi klasiky, iba ma to tak príjemne nostalgicky zahrialo pri srdci. Keď tak lovím v pamäti, tak Sanitarium bola vlastne prvá adventúra, ktorú som kedy hral, ale bol som strašný zelenáč a nakoniec som si ju pokazil návodom (opakované hranie už bolo oveľa lepšie).
Mind snares patrí medzi tie jednoduchšie hry. Až na drobné výnimky je kombinácia počtu predmetov a prístupných lokácií primeraná. Rébusov je málo a aj dĺžka (u mňa 5 hodín) je máličko nižšia, než býva zvykom. Celé to, aspoň v mojom prípade, držal príbeh a prostredie hry. Hra už má svoje roky a miestami je to na grafike poznať, ale sklamaný som určite nebol.
Najlepším bonusom bolo, že som HOG minihry hral s celou rodinou. Notebook som mal pripojený ku TV, pretože sme sledovali Česko-slovenský pohár v basketbale a keďže cez prestávku nebolo čo robiť, tak sme hľadali predmety v Mind snares.